Şanlıurfa’da Posta İşleme Ve Dağıtım Merkezi Kuruluyor

Şanlıurfa PTT Başmüdürü Mustafa Kargın Şanlıurfa'da Posta İşleme ve Dağıtım Merkezi Müdürlüğü PİDM kuracaklarını ve kargo işlemlerini

Şanlıurfa PTT Başmüdürü Mustafa Kargın göreve geldikleri günden bu yana Urfa merkez ve ilçelerinde PTT anlamına yaptıkları hizmetleri basın mensupları ile paylaştı. Bu konuda vatandaşların rahat etmesi için birçok hizmet yaptıklarını söyleyen Mustafa Kargın, “Şanlıurfa İl merkezinde hâlihazırda hizmet veren 2 adet Merkez Müdürlüğü, 16 adet şube ve 12 adet PTT Matik bulunuyor” dedi.

Hizmetlerinin bunlarla sınırlı kalmayacağına da vurgu yapan Kargın Urfa merkez ve ilçelerinde yeni şubeler açacaklarını söyleyen Kargın şuanda halı hazırla 16 yeni PTT Matiğin bulunduğu ve bunlar Şanlıurfa genelinde belli noktalara yerleştireceklerini belirtti. Vatandaşların sıra bekleme sürelerini minimuma indirmek istediklerini söyleyen Mustafa Kargın yeni şubeler ve personellerle birlikte sorunu çözeceklerini belirti.

‘Şanlıurfa’da 16 Şube 12 PTT Matik bulunuyor’

“Şanlıurfa’da PTT Şubeleri her geçen gün hizmet ağları genişletiyor.” diyen Şanlıurfa PTT Başmüdürü Mustafa Kargın, “PTT Olarak ilçelerimizde yeni kurumlarımızla posta işleme dağıtım müdürlüğümü yürürlüğe koyma için gerekli çalışmaları yapmış olup, hizmet alanına yenilerini eklemeye devam etmektedir. Şanlıurfa ülkemizin 9’ncu büyük ili olup nüfus yoğunluğunun artması konut ihtiyaçlarının fazla olması, sanayi ve ziraattaki atılımlarla birlikte büyümesine ve gelişmesine hızlı bir şekilde sürdürmektedir. PTT Şirketi olarak tüm personelimiz ile birlikte Şanlıurfa Halkına yaklaşık 400 hizmet çeşitliliği ile mevcut imkânlarımız dâhiline en iyi hizmeti vermeye çalışmaktayız. Bu hizmetlerin bazılarını sıralayacak olursak Bankacılık, Posta-Kargo, Lojistik hizmetleri, Anlaşmalı Kurumların Fatura Tahsilâtları, Sosyal Yardım Ödemeleri, SKK, Bağ-Kur, Emekli Maaşı Ödemeleri gibi hizmetleri Şanlıurfa’ya sunuyoruz. Hizmet ağımızı tabir yerindeyse vatandaşlarımızın ayağına götürerek, ifa etmeye çalışıyoruz. Şanlıurfa İl merkezinde hâlihazırda hizmet veren 2 adet Merkez Müdürlüğü, 16 adet şube ve 12 adet PTT Matik bunu en basit göstergesidir.” dedi.

‘Merkez ilçelerde PTT Merkez Müdürlükleri kuruldu’

“Şanlıurfa ilinin Büyükşehir Statüsüne geçmesi ile birlikte başmüdürlüğümüz nezdinde gerekli çalışmalar başlatılmış olup Haliliye Merkez PTT Müdürlüğü yoğun çabalar sonucunda hizmete sunulmuş Eyyübiye ve Karaköprü PTT Merkez Müdürlüklerinin kurulum onayları alınmıştır.” Sözlerini söyleyen Mustafa Kargın, “Söz konusu müdürlükler yaklaşık 2-3ay7 içerisinde halkımızın hizmetine sunulacaktır. Ayrıca Şanlıurfa halkımızın gönderilerinin daha hızlı ve seri bir şekilde teslim edilmesini ve gönderilerinin daha hızlı sevklerini sağlanabilmesini teminin bir adet posta işleme ve dağıtım merkezi Müdürlüğünü PİDM için uzun süredir yoğun çabalarla Şeyhçoban mevkiinde bulunan arsamızın ruhsatının alınması konusunda personelimizin çoğu üzerine düşen görevi yerine getirerek gerek belediyemiz gerekse arsa komşularımı ile yoğun görüşmeler yapmışızdır.” diye konuştu.

‘Posta İşleme ve Dağıtım Merkezi Müdürlüğü açmak için yer buluyoruz’

“Ayrıca arsamızın ruhsat aşamaları ve yapımı uzun bir süreyi kapsayacağından dolayı hizmetimizin kaliteyi yakalaması için uzun süredir yoğun bir şekilde Posta İşleme ve Dağıtım Merkezi Müdürlüğü PİDM açmak üzere kiralık yer bulma konusunda araştırmalar yapılmıştır.” Diyen Mustafa kargın, “Bulunan yerlerden bazılarının hizmet kriterlerine uygun olmadığının bazılarının da kirası pahalı olduğu bazısı ise konumu itibari ile istenilen evsafta olmadığından dolayı görülmemiştir. Yoğun çalışmalarımızın sonucunda en çok bulunan Karaköprü ilçesi Diyarbakır Yolu üzerindeki 2035 Metrekarelik yerin kiralanması talebi genel müdürlüğümüze iletilmiştir. İnşallah yakın bir zamanda gerekli izinlerin alınmasına müteakiben kısa bir süre de yapımı tamamlanarak, bu iş yerimizin halkımızın hizmetine sunulacaktır.” diye konuştu.

‘16 adet PTT Matik daha hizmete sunulacaktır’

“Gerek Şanlıurfa dâhilinde gerekse ilçe merkezlerimizde halkımızın daha iyi hizmetler sunabilmek amacıyla PTT Şube İşyerleri açmak konusunda yoğun çaba içerisindeyiz.” Cümlelerini kullanan Kargın, “Yine mevcut ATM cihazlarımıza ek olarak 16 adet daha PTT Matik cihazı Şanlıurfa ve İlçe merkezlerine ulaşmış ve şuanda da montajları yapılmış olup, en kısa süre de hizmete sunulacaktır. Bununla birlikte şuan da Süleymaniye semtinde 1, İpekyol civarında 1 şube olmak üzere 2 şube daha açmak için yer kiralama cihetine gidilmiştir. Hatta MAŞUK ve 35 Mera yol üzerinde de şube açma hususunda çalışmalar yapılmaktadır.”ifadelerini kullandı.

‘Amacımız PTT’lerdeki yoğunluğu azaltmaktır’

“Uzun zamandır gerekse Şanlıurfa’mız ve gerekse ilçe merkezlerimizde çözümü gereken tüm sorunlara son birkaç ayda yoğun bir şekilde ben ve ekip arkadaşlarım eğilerek çözüme kavuşturmaya büyük bir gayret göstermekteyiz.” Diyen Kargın, “Şanlıurfa’ya kazandırdığımız işyerleri, araçlar, personel ilavesi vb yaptığımız çalışmalar ve gayretler değerlendirildiğinde önemli bir yol katledildiğini açık bir şekilde görülmektedir. Ancak çok az da olsa istisnaya yoğunluklar yaşanmaktadır. Bu istisnaya durumların minimize edilebilmesi için gerekli her türlü tedbirleri almak üzere tüm gayretleri sarf etmekteyiz. Şanlıurfa’mız her zaman her türlü hizmetin en iyisine ve en güzeline hak etmektedir. Bizlerde çok yakın bir zamanda kuruluşumuzun 177. Yılını kutlayacak olan PTT ailesi olarak kurumumuzun halkımızın nezdinde var olan imajını daha da yükseklere çıkarma gayreti içine olacağız.” şeklinde konuştu.

Haber: Mehmet Kaması

17 Eki 2017 - 16:11 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.