Şanlıurfa'da Memur Adayları Sınava Girdi

Devlet kuruluşlarına memur olarak atanmak isteyen iki yıllık üniversite mezunlarının girdiği KPSS Ön Lisans Sınavı Tüm Türkiye'de olduğu gibi

Devlet kuruluşlarına memur olarak atanmak isteyen iki yıllık üniversite mezunlarının girdiği KPSS Ön Lisans Sınavı Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da başladı. saat 10.00'da memur adayları sınıflara alındı. 15 dakika kuralına takılmak istemeyen memur adayları sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullara geldi. 15 dakika kuralının uygulandığı 2018 KPSS Ön Lisans sınavı saat 10.15'te başladı. Memur adayları içeride ter dökerken aileleri ise, okul bahçesinde oturup yakınlarının sınavdan çıkmasını bekledi.

Genel Yetenekten 60 ve Genel Kültürden de 60 olmak üzere 120 sorudan oluşan sınav, 130 dakika sürecek.

İki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim okullarından mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda bulunanlar sınava girebiliyor. KKTC'de ise saat 09.00'da başlayan KPSS Ön Lisans Sınavının sonuçları ise ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden 29 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.

İHA

04 Kas 2018 - 11:21 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.