Şanlıurfa’da hacı adayları dualarla uğurlandı

Şanlıurfa'da ilk hacı kafilesi kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Şanlıurfa’da ilk hacı kafilesi kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Şanlıurfa’da ilk hacı kafilesi kutsal topraklara dualarla uğurlandı. GAP Havaalanı’nda düzenlenen törende 339 hacı adayı, okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından yola çıktı. İl Müftü Vekili Adem Dobur, uğurlama töreninde yaptığı açıklamada, hacı adaylarına bölgede yapacakları ibadetleri boyunca yapmaları gerekenleri söyledi. Tavsiyelerde de bulunan Dobur, “Allah bu mübarek yolculuğu ve kutsal topraklara ulaşmayı herkese nasip eylesin. Allah dualarını kabul eylesin. İnşallah ibadetinizi sağlık ve huzurlu bir şekilde tamamlayıp sevdiklerinize ulaşırsınız. Hac ibadeti bir arınma, yeniden doğmadır. İnşallah orada günahlarımızdan arınmış halde döneriz. Şimdiden Allah yapacağınız ibadetleri kabul eylesin” ifadelerini kulandı.

Uğurlama töreninde bazı hacı adayları ve yakınları duygulu dolu anlar yaşarken bazıları da gözyaşlarına hakim olamadı.

#

24 Tem 2019 - 11:05 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.