Şanlıurfa’da Amerika ve İsrail’e Öfke

Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları İsrail'i Müslümanlara uyguladığı şiddet ABD'yi ise Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak

Şanlıurfa’da Amerika ve İsrail’e Öfke
İsmail
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde toplanan sivil toplum kuruluşları, ABD aleyhine sloganlar atarak Filistin’in yanında olduklarını söyledi. Basın açıklamasının da yapıldığı gösterilerde İsrail ile ABD'nin Kudüs kararı bir kez daha lanetlendi.

Sivil toplum kuruluşları adına bir açıklama yapan Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Çoşkun, “15 Mayıs 1948 tarihi Filistin halkının "Büyük felaket" günüdür. Siyonistlerin Filistin topraklarının önemli bir kısmına el koyduğu ve kanlı bir tehcir süreciyle yüz binlerce Filistinli’yi vatanlarından çıkardığı gündür. İsrail’in kuruluşuyla başlamış büyük bir trajedinin adı olan Nekbe, terör rejimi İsrail tarafından öldürülen, işkence gören, hakları gasp edilen ve yurtlarından çıkarılarak zulme maruz bırakılan müstahzar Filistinli kardeşlerimizin vatanlarına geri dönme mücadelesinin adıdır aynı zamanda. Nebi’nin yıl dönümüne denk getirilerek, Amerika başkanı Trump'ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi ve Nekbet Günü'ne denk gelen 14 Mayıs'ta elçiliğini Kudüs'e taşlayacağını açıklaması, Amerika'nın pervasız, had bilmez rejiminin vardığı noktayı gözler önüne sermektedir. Bu mücadele sırasında birçok kardeşimiz yaralanmış 50'yi aşkın kardeşimizde şehit düşmüştür. Bizler Urfa'daki STK'lar olarak Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldığı zulme sessiz kalmamak ve seslerine ses katmak amacıyla buradayız. Bu büyük felaket gününün yıl dönümünde üstelik bir Amerika'nın elçiliğin Müslümanların harem-i şeriflerinden olan Kudüs'e taşımasını kabul etmediğimizi, elçiliğin açılış merasiminin Nekbet Günü’ne denk getirilmesini lanetlediğimizi ve kınadığımızı Urfa’dan bütün dünyaya haykırıyoruz” diye konuştu.

Polisin güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisi yaklaşık yarım saat sonra olaysız bir şekilde son buldu.

İHA

14 May 2018 - 16:10 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.