Şanlıurfa Sivrisineklerin İstilası Altında

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde sıcak havaların gelmesiyle gün yüzüne çıkan sivrisineklerden dolayı uyuyamadıklarını söyleyen vatandaşlar

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde sıcakların kendisini iyice göstermesiyle birlikte haşereleri de beraberinde getirdi. Sivrisinek nedeniyle gece pencerelerini açamadıklarını ve parklarda oturamadıklarını söyleyen vatandaşlar, belediyeden ilaçlama yapmasını istediler.

Sivrisineklerin sokmasıyla vücutta tahriş meydana geldiğini söyleyen Nurettin Dal, "İlçemizde sıcaklıklar baş gösterdi. Bundan dolayı geceleri yatarken pencereleri açmak zorunda kalıyoruz. Pencereleri açtığımızda da sivrisineklerin içeri girmesiyle vücudumuzda aşırı derecede tahriş meydana geliyor, özellikle çocukların vücudunda daha çok tahriş oluyor. Belediyemizden derhal ilaçla yapmalarını istiyoruz." dedi.

Havaların ısınması ve belediyenin ilaçlama yapmaması nedeniyle sivrisineklerin arttığını ifade eden ilçe esnafından Hakan Savaçak , "Sıcaklıkların artmasından dolayı sivrisinekler her gün çoğalıyor. Bu sinekler, muhtemelen diğer mahallelerde bulunan tarlalardan ve derelerden şehir merkezine geliyor. Bu da ciddi anlamda halkı rahatsız ediyor. Benim evimin karşısında park olduğu için geceleri pencerelerimizi açamıyoruz. Hastalıklar baş göstermeden yetkililerin bir an önce çalışma başlatması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Sivrisineklerden Dolayı Yemek Yiyemiyoruz"

Sivrisinekler nedeniyle rahat ders çalışamadığını belirten öğrenci Sinan Filiz"Olağanüstü sıcaklıklar baş göstermeye başladı. Sadece ilçemizde değil bütün bölgede aşırı derecede sıcaklıklar artı. Sıcaklıkların artmasıyla beraber sivrisinekler çoğalmaya başladı. Akşam ders çalıştığımda sıcak olduğundan dolayı pencereleri açmak zorunda kalıyorum. Pencereleri açtığımda ise sivrisineklerden dolayı ders çalışamıyorum, hatta sivrisineklerden dolayı yemek dahi yiyemiyoruz. Yetkililerin bir an önce bir çözüm bulmasını istiyoruz." diye konuştu.

17 May 2017 - 14:28 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.