Şanlıurfa Otogarında Suriyelilere Yol İzni Belgesi Kontrolü Yapıldı

Şanlıurfa Valiliğince yol izin belgesi olmayan Suriyelilere bilet satışı yapılmayacağına dair karar alınması üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü

Şanlıurfa Otogarında Suriyelilere Yol İzni Belgesi Kontrolü Yapıldı
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Valiliğince alınan karar gereği yol izin belgesi olmayan Suriyelilere bilet satışı ve seyahat etmesi yasak getirildi. Bunun üzerine Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri konu ile alakalı olarak otogarda uygulamalarda bulundu. Seyahat etmekte olan Suriyelilerin yol izin belgesi olup olmadığını kontrol eden emniyet güçleri, yol izin belgesi olmayan Suriyelilerin seyahat etmelerini engelledi. Konu ile ilgili otobüs firmalarında yol izin belgesi olmadan bilet satışı yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçun aydınlatılması amacıyla yeni kararların alındığı belirtildi. Söz konusu karar kapsamında "yol izin belgesi" bulunmayan Suriyeli sığınmacılara seyahat izni verilmeyeceği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şanlıurfa'da yolcu taşımacılık faaliyetinde bulunan kara, hava ve demiryolu taşımacılığı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, terminal işletmeciliği, araç kiralama işletmeciliği, taksi durakları gibi ulaşım hizmeti veren firma, şirket ve duraklar tarafından, geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli yabancılara yanlarında 'yol izin belgeleri' olmadan bilet satışı yapılamayacaktır. Bu kişilerin taşmacılık suretiyle kent dışına çıkarılması yasaklanmış olup, karara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır."

13 Ara 2017 - 14:07 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.