Şanlıurfa'nın Yöresel Kıyafetlere Turistler Büyük İlgi Gösteriyor

ŞANLIURFA'da pahalı ipek kumaş çeşitleriyle birlikte süslü taşların kullanımıyla hazırlanan bölgede kaftan entari zubün ve şemmame olarak

Kentte özellikle aşiret üyesi kadınların düğün ve özel gecelerde giydikleri yöresel kıyafetler, kente gelen yerli ve yabancı turistler tarafından beğenilerek alınıyor. Tarihi Bedesten Çarşı'ndaki tezgahlarda satılan el emeği yöresel kıyafetler, dünyanın dört bir yanına da satılıyor. Kendine has tasarımı ve canlı renklerin kullanımıyla süs taşlara nakış gibi işlenen şemmame kıyafetlerin fiyatı, 100 liradan, 5 bin liraya kadar değişiyor.

Esnaf, yerli ve yabancı turistlerin Şanlıurfa'nın yöresel kültürüne önem verdiğini için, zubün, entari, şemmame ve poşu gibi adlarla anılan kıyafetleri herkesin beğenerek satın aldığını söyledi. Esnaf, devlet destekli bir atölyenin açılması halinde Şanlıurfa'nın yöresel kıyafetlerini Avrupa pazarına açmak istediklerini de belirtti.

Şanlıurfa'nın giyim kuşam kültürünün çok zengin olduğuna dikkat çeken Nuğman Tuğbay, şunları söyledi:

"Eskiden köylü kıyafetleri ile şehirli kıyafetleri birbirinden farklıydı. Şimdilerde ise bu ortadan kalkmaya başladı. Şimdi genç kızlar ve kadınlar, düğün ve nişanlarda başta olmak üzere özel günlerinde taşlarla süslenmiş şemmame ve zubün giymeyi tercih ediyor. Bu yöresel elbisenin kumaşları daha önceden Suriye'den geliyordu. Şimdi ise başka ülkelerden ithal ediyoruz. Şanlıurfa'ya gelen yerli ve yabancı turistler bu kıyafetlerimize büyük ilgi gösteriyor."

02 Mar 2018 - 12:49 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.