Şanlıurfa Müjde! Hızlı Tren Geliyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan İstanbul Pendik'ten başlayan Yüksek Hızlı Tren'in Şanlıurfa'ya kadar uzayacağını

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan Şanlıurfalılara Yüksek Hızlı Tren müjdesi geldi. İstanbul Tuzla’da Doğu ve Güneydoğulu kanaat önderleriyle bir araya gelen Bakan Ahmet Arslan, Türkiye’nin 14 yılda 3 kat büyüdüğünü belirterek, “6 bin100 kilometrebölünmüş yolu, 25 bin kilometrenin üzerine çıkardık. 6 il bölünmüş yolla bağlıyken, bugün 76 ilimiz bölünmüş yolla birbirine bağlı. Geriye kalan 5 ilin de bağlanmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.” dedi.

PEŞ PEŞE YAPILACAK

Arslan, Pendik’ten başlayan Yüksek Hızlı Tren’in Ankara’ya ve Eskişehir üzerinden Konya’ya kadar gittiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Emin olun ki ta Kars’a kadar gidecek, Antalya’ya kadar gidecek, İzmir’e kadar gidecek. Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa’ya kadar gidecek. Kırıkkale, Çorum üzerinden Samsun’a kadar, Erzincan üzerinden Trabzon’a kadar, Kayseri, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Mardin’e kadar gidecek. Bunların hepsinin ya fiilen inşaatları devam ediyor ya da ihale aşamaları geldi, peş peşe yapılacak.”

2020'DE TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Alt yapı çalışmalarının sürdüğü proje’de ihalenin yapılmasıyla star verilecek.yüksek hızlı tren’in Şanlıurfa’da 2020’de tamamlanması bekleniliyor.Öte yandan Türkiye, 2009’da tanıştığı yüksek hızlı tren (YHT) teknolojisiyle ulaşımda yeni bir döneme girerken, 2023 yılına kadar ülke nüfusunun yarısına yakınının yaşadığı 18 ilin yüksek hızlı demiryolu ağıyla birbirine bağlanması hedefleniyor.Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında 25 bin kilometre demiryolu uzunluğuna ulaşılması öngörülüyor. Bunun 3 bin 500 kilometresinin yüksek hızlı, 8 bin 500 kilometresinin ise hızlı tren hatlarından oluşması planlanıyor.

14 Nis 2017 - 13:23 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.