Şanlıurfa'lı gencin mülteci fotoğraflarına ABD'de büyük İlgi

ABD'de yaşayan 17 yaşındaki Sinem Oğuz'un Türkiye'deki Suriyeli mültecileri konu alan fotoğrafları ülke genelinde büyük ilgi görmeye

misafir
Haber albümü için resme tıklayın

ABD

'de yaşayan 17 yaşındaki Sinem Oğuz'un Şanlıurfa'daki mülteci kamplarında çektiği ve Türkiye'nin mültecilere yaptığı yardımları dünyaya duyurmayı amaçladığı fotoğraflar ülke genelinde büyük ilgi görüyor. Oğuz'un Amerikan Kongresi dahil Washington'da üç farklı organizasyonla sanatseverlerle buluşan fotoğrafları, son olarak New York'taki "40 Yaş Altı En Etkin 40 Türk Genci" ödül töreninde sergilendi.
Oğuz'un çektiği fotoğraflar son olarak, geçtiğimiz günlerde New York'ta TurkofAmerica dergisi tarafından düzenlenen "40 Yaş Altı En Etkin 40 Türk Genci" ödül töreninde sergilendi.
Sinem Oğuz'un Şanlıurfa'da bulunan mülteci kamplarında Suriye'den gelen kadın ve çocukların fotoğraflarını çekerek oluşturduğu sergi, daha önce de Amerikan Kongresi'nde ziyaret açılmıştı. "Sınırda: Suriyeli Kadınlar ve Çocuklar" başlıklı sergi, aralarında Kongre üyelerinin de bulunduğu çok sayıda davetliden yoğun ilgi görmüştü. Oğuz'un fotoğrafları ayrıca Washington'da iki ayrı organizasyonda daha sanatseverlerle buluşmuştu.
Küçük yaşlardan bu yana fotoğrafçılığa ilgi duyduğunu söyleyen Sinem Oğuz, Türkiye'nin mültecilere yaptığı yardımları tüm dünyaya duyurmayı amaçladığını ifade etti. "Çocukları gülümserken yakalamak istedim. Bu benim için çok önemliydi" diye konuşan Oğuz, Amerikalıların fotoğraflarıma tepkisi çok olumlu, fotoğraflarımı çok beğendiler. Ben de çok mutlu oldum. Sergim, 2017 yılında Birleşmiş Milletler'in New York'taki genel merkezi dahil, ABD'nin farklı bölgelerinde sanatseverlerle buluşmaya devam edecek" dedi.
Halen New Jersey eyaletinde lise eğitimini sürdüren Sinem Oğuz, Martin Luther King Jr. anısına verilen Üstün Başarı Belgesi'ne layık görülürken, New Jersey Senatörü Loretta Weinberg tarafından da takdirname ile ödüllendirilmişti.

23 Mar 2017 - 10:08 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.