Şanlıurfa'da Yoğun Kar Yağışı Etkili Oluyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle 300 kırsal mahalle yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Şanlıurfa'nınSiverekilçesinde gece saatlerinde başlayan yoğunkaryağışı nedeniyle 300 kırsal mahalle yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Gece saatlerinden itibaren etkili olankaryağışı nedeniyleKaracadağ, Dağbaşı ve Modan bölgesinde 300 mahalle yolunun kapandığını belirtenŞanlıurfaBüyükşehir BelediyesiSiverekKoordinatörü Erkan Aslanparçası, yol açma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Öte yandan, Diyarbakır-Siverek karayolunda çok sayıda aracın mahsur kaldığı öğrenilirken, Siverek-Çermik yolu da yoğunkarnedeniyle ulaşıma kapandı.

İlçe merkezinde de etkili olankaryağışı nedeniyle toprak çatılı evlerde hummalı çalışmalar başladı. Ev sahipleri yoğun karın biriktiği çatıları çökme tehlikesi nedeniyle temizlemeye başladı.

Siverek Belediyesi ekiplerince kaldırım temizleme çalışması yapılırken, tuzlama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Yoğunkarnedeniyle kırsal mahalledeki evine dönemeyen Hamza Çobanoğlu, "KüçükÇavuşluMahallesi'ndensabahoğlumun rahatsızlığı için sağlık ocağına geldim, pansuman için getirdik ama yol kapandı. Şu an yolumuz kapalı köye dönemiyoruz. Şimdi mahsur kaldık, köye dönemiyoruz. Köyümüz 22 kilometre uzaklıkta" dedi.

Birikenkarnedeniyle toprak çatılı evlerin çökme tehlikesinin bulunduğunu söyleyen Mithat İlhan, "2–3 yıldan beridirSiverek'e ilk defa böyle güzelkaryağdı. Oturduğumuz ev toprak damlı olmasından dolayı karı kaldıramıyor ve bir süre sonra çökme, sızma yapmaya başlıyor. Damların üzerindeki karları atmadığımız zaman, karlar su olup alta sızıntı yapıyor.Karyükünden dolayı evlerimizin zarar görmemesi için de damları temizliyoruz. Çatıları beden gücüyle, elimize aldığımız küreklerle temizledikten sonra toprağın eski sertliğine kavuşması için damı tuzlayıp loğluyoruz" diye konuştu.

31 Oca 2017 - 17:16 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.