Şanlıurfa'da Trafik Çilesi Devam Ediyor

Şanlıurfa'nın kanayan yarası haline gelen trafik çilesi kaldığı yerden devam ediyor. Merkez genelinde özellikle akşam saatlerinde yoğun bir trafik

Ferhat
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa’da devam eden yol çalışmaları kent trafiğini içinden çıkılmaz bir hale sokuyor. Kent içinde yolların tek araç geçişi ile sağlanması, bazı yönlerde trafik ışıklarının yanmaması trafikte yaşanan manzaraları gözler önüne seriyor. Kentin ana konumunda ki bazı caddelerde trafiğin kilitlenmesi sürücüleri adeta çileden çıkartıyor. Buda sürücüler arasında zaman zaman gergin anların yaşanmasına neden oluyor.

“Burası büyükşehir olsa ne olacak?”

Trafikte ilerlemekte zorlanan sürücüler, "On dakikalık bir yolu bir saate ancak gidiyoruz. Burası büyük şehir olsa ne olacak? Trafik sürekli birçok noktada kilitleniyor. Sokaklar ve yollar dar. Ancak tek araç gidebiliyor. Bu da uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Kenti yönetenlerin boş vaatler vermekten önce trafik sorununa acilen çözüm bulması gerekiyor. Önce trafiğin çözülmesi gerekiyor. Araç sayısı arttı. Kent bu yükü kaldırmıyor. Alternatif yollar veya alternatif çözümler bulunması gerek. Yoksa trafikte daha kötü günler bizleri bekliyor" diyerek sitem ettiler.

Akşam ve Sabah saatlerinde trafik allak bullak oluyor

Yapımlarına devam edilen, kavşak, dalgeç ve yollardan dolayı birçok yol kapalı durumda olunca şehir içinde açılan alternatif yollar akşam ve sabah saatlerinde yetersiz kalıyor. Saatlerde kuyrukların oluştuğu yollarda sürücüler ara mahallelerden gitmek istediği yere ulaşmaya çalışıyor. Her gün aynı manzaraların yaşandığı şehir genelinde özellikle yeni yerleşim yeri olan ve trafik konusunda daha rahat olması beklenen Karaköprü ilçesi en fazla mağduriyeti yaşana merkez ilçesi durumunda.

Alternatif yollar yetersiz kalıyor

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde çoğu yolda yoğunluk yaşanırken, Çevik kuvvet kavşağı ve Karakoyun Köprülü Kavşağı'nın yapım çalışmalarının sürdüğü yollarda ise trafik, içinden çıkılmaz bir hal aldı. Çevik Kuvvet köprülü kavşağı yapımı nedeniyle, kent nüfusunun önemli bir kısmını oluşturan Karaköprü’de ikamet eden vatandaşlar da durumdan şikâyetçi. İnşaat yapımına devam edilen kavşakta yol akışı Maşuk ve otogar tarafından sağlanıyor. Yine burada da alternatif yolların yetersizliği nedeniyle sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Sürücüler ise, devam eden yol yapım çalışmalarının hızlandırılmasını, okulların açılmasıyla birlikte trafiğin kilitlenme noktasına geldi.

Akşam saatlerinde korna sesinden geçilmiyor

Cengiz Topel Caddesini Ahmet Erseven Mahallesine bağlayan alt geçitte de durum farksız değil. Her gün akşam saatlerinde kuyrukların oluştuğu alt geçitte çevrede oturan vatandaşlar isyan etmiş durumda. Bazı vatandaşlar konu ile ilgili tepkilerini dile getirdiklerinde, sıkışan trafik yüzünden korna seslerinden dolayı evlerinde oturamadıklarını söyledi. Açılan alternatif yollardan sürekli şikâyetler gelirken özellikle İpekyol’daki kavşak çalışması yüzünden alternatif olarak Cengiz Topel caddesini kullanan sürücüler trafiğin sıkışması ile metrelerce kuyruklar oluşturuyor. Cengiz Topel Caddesini Ahmet Erseven mahallesine bağlayan altgeçitte ve kavşaklarda uzun araç kuyrukları oluştururken çevrede oturan vatandaşlar ise araçlardan çıkan korna sesinden dolayı evlerinden oturamadıklarını söyledi.

Konu ile ilgili şikâyetini dile getiren bir takipçimiz, “Yol ve köprü projeleri 50 yıl sonraki nüfus hesaplanarak yapılır. Bizimki 10 yıl sürmüyor, korna seslerinden bıktık artık. Gerçekten belediye çok çalışıyor, bozuk olmayan yolları tekrar yaparak çalışıyoruz imajı yaratıyorlar. Bunlar zaten kötüleşen ekonomimize zarardır. Çalışıyor görünmekte ustalar helal olsun.” Dedi.

07 Kas 2018 - 04:36 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.