Şanlıurfa'da Tarım İşçisi Çocuklara Yaz Okulu

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde Şehit Öğretmen Cuma İbiş Ortaokulu'nda tarım işçisi ailelerin çocuklarına yönelik yaz okulu projesi

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde Şehit Öğretmen Cuma İbiş Ortaokulu'nda tarımişçisi ailelerin çocuklarına yönelik yaz okulu projesi kapsamında 65 öğrenci eğitim görmeye başladı.

Merkezi İstanbul' da bulunan Genç Hayat Vakfı tarafından yürütülen Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın desteklediği proje kapsamında ailesi tarım işçiliğine gitmiş 65 öğrenci tespit edildi. Saptamanın ardından öğrenciler evlerinden servislerle alınarak okula getirildi. Yemeklerini okulda yiyen öğrenciler hem eğitim görüyor hem de çeşitli etkinliklerle vakit geçiriyor. Ailelerinden uzakta olan öğrencilerin sokak ortamından uzaklaştırarak derslere yönelmelerinin amaçlandığını anlatan Proje Koordinatörü Sinem Kovancı, "Projenin ilk ayağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının desteği ile Siverek'te gerçekleştirdik, 20 kişilik gönüllü üniversite öğrencisi ve iki öğretmenimizle 65 çocuğa eğitim veriyoruz, 20 gün sürecek yaz okulu uygulamamız boyunca öğrencilerin servis ve yemeklerini karşılıyoruz, burada amacımız çocuk işçiliğini azaltmakö dedi.

Yaz okulundan zevk aldığını belirten öğrenciler projenin tüm okullarda uygulanmasını istedi.

HABERLERCOM

18 Tem 2017 - 13:52 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.