Şanlıurfa'da Pazar'da Sebzeler El Yakıyor

Domatesin kilosu 5 ile 6 liraya yükselirken patatesin kilosu ise 4-5 lira arasında satılmaya başladı. Limon ise 7 liradan satılmaya başladı. Vatandaşlar

hasan
Haber albümü için resme tıklayın

Perşembe pazarında sebze ve meyve almaya gelen Ahmet Karagüzer; kuru soğanın kilosu 1 lira iken nasıl oldu da 5 liraya yükseldi.Yine 2-2,5 lira arasında değişen domates nasıl oldu da 5 lira ,salkım domates 6 liraya yükseldi. 2 liraya satılan limon ise 7 liraya yükseldi. Patatesin kilosu 1,5 lira idi, küçük boy patates ise 1 lira idi. Ne oldu da son bir hafta içinde 5 liraya kadar yükseldi. Ağırlıklı olarak pazarda bu ürünler çok yükseldi. İnsanların en çok kullandıkları sebzeler bunlar özellikle bu ürünleri stok yaparak fiyatlarını yükselttiler. Yetkililere sesleniyorum. Stokçuları devlet bulsun ve cezalarını versin. Halkın ekmeği ile oynamasınlar. Hampalar sebzeleri ağırlıklı olarak Mersin ve Adana’dan getiriyorlar. Piyasaya az sürüp haksız kazanç elde ediyor. Gerek Belediyelerin gerekse de diğer yetkilerin bu olaya el atmalarını bekliyoruz. Pazarda diğer fiyatlar ise şöyle. Kırmızı biber 5 lira, yeşil biber 3 lira, portakal 3 lira, kiraz 5 lira, kavun 3 lira, karpuz 1 lira, muz 7 lira, kaysı 5 lira, şef tali 4 lira, erik 3 lira, elma 5 lira’dan, Maydanoz 1 lira, nane 1 lira, turp 5 lira, yeşil soğan 10 lira, marol 3 lira, havuç 5 lira, salatalık 2 liradan satılıyor.

Esnaflar ise biz yıllardır burada ekmeğimizi kazanıyoruz. Fiyatlar düşük olduğunda fazla satıp para kazanıyoruz.yıllardır bu dönemlerde bu ürünler devamlı ucuzdu. Ancak, son 10 gündür fiyatlar çok yükseldi. Örneğin domates, patates, soğan ve limon fiyatları çok yükseldi. Hal pazarında bu mallar çok az. Ve fiyatları pahalı. Bu nedenle bir çok esnafımız bu ürünleri yıllardır satıyordu. Ancak yüksek olunca alamadılar. Alanlarda satamadılar ellerinde kaldı. Zarar ettiler. Fiyatların düşük olması talepi artıyor ve bizde sürümden kazanıyoruz. Bu ürünleri alanlar çok az. Kısa sürede bu ürünlerin bollaşacağına inanıyoruz.dediler.

22 Haz 2018 - 00:21 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.