Şanlıurfa'da Engellilere Aile Ortamı Yaşatılıyor

Şanlıurfa'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yaşam yolu ve bakım merkezi engellilere aile ortamını yaşatıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yaşam merkezi, bedensel, zihinsel ve ruhsal engellilere hizmet ediyor. Engellilere burada aile ortamı aratılmıyor.



Bu yaşam merkezinde sadece Şanlıurfalı değil, farklı şehirlerden gelen engelliler de bulunuyor. Yaşam yolu ve bakım merkezi müdürü Evren Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı bünyesinde 216 engelliye hizmet verdiklerini belirterek, engellilere 5 yıldızlı otel gibi hizmetler verildiğini belirtti. Aslan, yaşam merkeziyle ilgili yaptığı açıklamada, “Burası kişilerin 7/24 vakit geçirdiği yer. Öncelikle temel bakım hizmetlerini uyguluyoruz. Yemeklerinin yedirilmesi, traşı, banyolarının yaptırılması, bunun dışında insanların hayata tutunabilmesi için sosyal etkinlikler çok önemli. Hastalarımızı hem memnun edip, hem de iyi bir bakım hizmeti sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.



Burada bulunan hastaların istediği zaman aileleriyle görüşme imkanı bulduğunu belirten Aslan, şöyle konuştu: “Hastalarımız hep burada kalıyorlar. Hastalarımızı ailelerinden veya kurumlardan teslim alıyoruz, bütün zamanlarını bizimle geçiriyorlar. Engellilere yönelik bir huzur evi diyebiliriz. Bu hastalarımız aileleriyle görüşebiliyorlar veya izinli olarak evlerine gidebiliyorlar. Şehir dışından gelen hastalarımız çok değil de, yerli olan hastalarımız her zaman ailelerini görebilme imkanına sahip oluyor.”

16 Oca 2017 - 17:12 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.