Şanlıurfa'da Enerji Bitkileri ve Sorgum Çalıştayı Yapıldı

Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından Enerji bitkileri ve sorgum çalıştayı yapıldı.

Şanlıurfa'da GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen Enerji Bitkileri ve Sorgum Çalıştayı yapıldı. GAP tem konferans salonunda gerçekleştirilen programa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürüİbrahim HalilÇetiner,Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Abdullah Ökten ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürüİbrahim HalilÇetiner, "Bugün çalıştayını yapmakta olduğumuz proje birTÜBİTAKprojesi. Enerji bitkileri üzerine olan bir çalışma geleceğin konusu enerji. Ülkemizde fosil yakıtların az olduğu ve dünyada da fosil yakıtlarının tükenmekte olduğunu da hesaba katarsak enerji bitkilerinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Alternatif enerjiler yenilebilir enerjilerde Enstitümüz son 5 yıldırTürkiye'de ve dünyada ses getiren çalışmalar yapıyordu, böyle bir çalışmanın içerisinde olmak güzel. Şimdi artık bu çalışmanın sonuna geldik bugünkü çalıştay ile bulunan sonuçlar tartışılacak" dedi.

Çalıştay, 2 oturumun ardından yapılacak tarla gününün ardından sona erecek.

26 Eyl 2017 - 14:04 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.