Şanlıurfa'da 300 Bin Liralık Soygun Kamerada

Edinilen bilgiye göre olay Haliliye ilçesi Paşabağı Mahallesi'nde bulunan Şanlıurfa Ticaret Merkezi (ŞUTİM) içerisinde toptan perakende satış

Şanlıurfa’da toptan fiyatına perakende satış yapan alışveriş merkezini soyan hırsızlar, 16 poşet içerisindeki 300 bin lirayı alıp kayıplara karıştı.

Şanlıurfa'da toptan fiyatına perakende satış yapan alışveriş merkezini soyan hırsızlar, 16 poşet içerisindeki 300 bin lirayı alıp kayıplara karıştı. Hırsızlık anı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.16 poşet dolusu para çaldılar

Pencerenin demir korkuluklarını söken hırsızlar içeri girip yerde duran 16 poşetin içindeki 300 bin lirayı çaldı. Hırsızlardan ikisi paraları çalarken iki kişi ise bekçiyi gözledi. Güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerde, pencereden giren hırsızlardan biri, yerdeki para dolu poşetleri kucaklayıp dışarıda bekleyen arkadaşına verdi. İçerideki bütün kağıt paraları alan hırsız, daha sonra bozuk paraların bulunduğu poşeti de kucaklayarak arkadaşına verdi. Son gelişinde güvenlik kamerasını fark eden hırsız, eliyle kameranın yönünü değiştirip hırsızlık yapmaya devam etti.

Çelik para kasasını açamadılar

Bütün paraları çalan hırsız, bu defa içerideki çelik para kasasını gördü. Çelik kasayı açamayan hırsız olay yerinden uzaklaştı.

Sabah alışveriş merkezine giden iş yeri sahibi Mehmet Aişesoğlu, paraların yerinde olmadığını görünce polise haber verdi. Olay yerine gelen polisler, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyip parmak izi aldı.

Hırsızlık olayıyla ilgili bilgi veren Muhasebe ve Bilgi İşlem Sorumlusu Mehmet Bozkurt, "Aşağıda bekçimiz de var ama hırsızlar yan taraftaki blokun çatısına çıkıyorlar, çatıdan geliyorlar. Arka pencerenin demirlerini kırıyorlar. Ondan sonra içeri giriyorlar. Muhtemelen 3-4 kişi bunu yapıyor. İçerideki bozuk paraları, diğer paraları, günlük kasa cirolarını, hepsini elleriyle koymuş gibi alıyorlar. İşlerini bitirdikten sonra da girdikleri gibi çıkıp gidiyorlar. Yaklaşık 300 bin civarında para vardı. Bu olay esnasında burada bekçilerimiz var. Koskoca ŞUTİM'e iki bekçi bakıyor, ikisi de Allah'a emanet. Biz kendi bekçimizi kendimiz tutmamıza rağmen bu olayla oluyor. Millet mağdur. Buraya devletin en azından silahlı bekçileri koyması lazım. Esnaf bu konuda çok şikayetçi çünkü ayda en az bir esnafın iş yeri soyuluyor. İki bekçinin gözü önünde olan bu olaylar ve bekçilerin kendilerini savunacak durumları bile yok" diye konuştu.

Olay yerinde ve çevrede inceleme yapan polisler, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

HABERLERCOM

26 Kas 2018 - 14:57 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.