Rektöre Sert Tepki, "Sen Gidici Biz Kalıcıyız’

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz haftalık olarak düzenlediği basın toplantısında Harran Üniversitesini hedef aldı. Rektöre uyarılarda bulunan

İsmail ipek
Haber albümü için resme tıklayın

Son günlerde gündeme gelen Akçakale yolu üzerinde bulunan Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsünün TOKİ’ye verilecek olmasına bir tepki de Saadet Partisi İl Başkanı NiyaziYanmaz’dan geldi. Harran Üniversitesi rektörünü sert bir dille eleştiren Niyazi Yanmaz, devletin son yıllarda Şanlıurfa tarımına 35 milyar yatırım yaptığını ama Ziraat Fakültesinin de bulunduğu Eyyübiye Kampüsünün Rektör tarafından TOKİ’ye verilecek olmasının akıl mantık işi olmadığını ve tahıl ambar merkezi olması gerektiği yerde alanı yok edeceklerini söyledi.

‘Allahtan Korkun’

Üniversitenin kararını sert bir dille eleştiren Başkan Yanmaz, "Allah'tan korkun. Tohumculukta, ürün yelpazesinin genişletilmesinde Urfa'nın önünü açması gereken, tarımı bilimsel noktaya taşıyabilecek üniversite 'Bu yer bana fazla geldi, baş edemiyorum alın betonlaştırın' diyor. Böyle bir akıl tutulması olabilir mi?" dedi.

‘Baş edemiyorum alın betonlaştırın’

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, “Ziraat fakültesinin Akçakale kampusu Akçakale yolu kampusu üzerinde rektördeki o ziraat TOKİ’ye devretmesi gibi bir durumları var. Şimdi sizin akıllarınıza hitap ediyorum, Şanlıurfa’nın kamuoyuna aklına hitap ediyorum, vicdanlara hitap ediyorum ya Urfa dünyanın tahıl ambarı olacaktı. Türkiye cumhuriyeti devletinin yüz senede en fazla yatırım yaptığı yer Urfa 35 milyar dolarlık proje şimdi siz tahıl ürünleri olacak diyorsunuz, sulama, tarım alanına giren ve tarım bilimsel noktaya taşıyabilecek olan Harran üniversitesinin ziraat fakültesinin ben bu yıl bana fazla geldi, ben bu yıl yapamıyorum ve baş edemiyorum alın betonlaştırın. Şimdi bugün Harran üniversitesine geçmişteki Haran üniversitesinin devamı kabul etsek yani daha çok tohumculukta, bilimsel tohumculukta, bilimsel ekinde, ürün yelpazesinin daha genişletmesinde yani Urfa’nın önünü açması gerekirken diyor ki bu arazi bize fazla gelin betonlaştıralım diyor böyle bir mantık varmadı.” dedi.

‘Harran Üniversitesi özel üniversitelerin bile sonunda’

"Bilimi, ilimi, liyakati kriter alsanız üniversiteye mükemmel insanlar getirirsiniz.” Diyen Yanmaz, “Politik tasavvurlarla oraya 'Bu bizim adamımız' diyerek adam getirirseniz sonra yerlerde sürünürsünüz. Eski Harran Üniversitesi'nin dünyaya vurduğu damga ile şimdiki üniversitenin yerde sürünmesine bakınca insan utanıyor. Harran Üniversitesi sıralamaya girmediği gibi özel üniversitelerin de sonrasında" diye konuştu.

‘Rektörü ikaz ediyoruz. Kendisi gelip geçici biz kalıcıyız

Saadet Partisi İl Başkanı Yanmaz, son olarak şunları kaydetti, "Sosyal yara var. Urfalılar Urfa'yı terk ediyor. Biz Şanlıurfa yaşanabilir hale gelsin, insanlar doğdukları yerde doysunlar istiyoruz. HRÜ Ziraat Fakültesi'nin TOKİ'ye devredilmesi çok yanlış. Bunun ziraata tarıma faydalı hale getirilmesi lazım. Çünkü TOKİ özerk. Büyükşehir Belediye Meclisini bile dinlemiyor. Rektörü ikaz ediyoruz. Kendisi gelip geçici biz kalıcıyız. Urfa'ya böyle bir kötülük içerisinde olmasın bunun düzeltilmesini istiyoruz." Şeklinde konuştu.

Haber: Mehmet Kaması

18 Oca 2018 - 14:32 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.