Rektör Taşaltın, Ankara’daki Hastanelerden Daha İddialıyız

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde PET/CT cihazı ve Sintigrafi Ünitesinin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın

Halil
Haber albümü için resme tıklayın

Sloganlarının, üniversiteyi kaliteli bir üniversite yapmak olduğunu söyleyen RektörTaşaltın; “Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Ankaradaki herhangi bir üniversite hastanesiyle aynı işleri yapıyor. Biz işimizi en iyi şekilde yapıyoruz, en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar hep yanlış bir algı oluşmuş. ‘burada iyi tedavi yapılmıyor’ algısı. Biz bu algıyı değiştiriyoruz. Harran Tıpta tedavileri dört dörtlük yapıyoruz” diye konuştu.

Açılış programında konuşan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Emre Erkuş, PET/CT cihazı hakkında bilgi verdi. Kanserin ilk teşhisi, evrelenmesi, yaygınlığının belirlenmesi ve doğru bir tedavi planı çıkarılması ile ilgili tüm aşamaların PET/CT cihazı ile gerçekleştiğine dikkat çeken Başhekim Erkuş, “PET/CT, kanser haritasını çıkarabilen, hastalık ile etkin bir mücadele için önemli bir cihazdır. Pozitron emisyon tomografisi (PET) teknolojisi, bilgisayarlı tomografi (CT) ile birleştirilerek, bir çok hastalığın teşhisine olanak sağlayan çok önemli bir tıbbi görüntüleme yöntemidir” şeklinde konuştu.

PET/CT cihazı ve Sintigrafı Ünitesi açılış programına katılan ve kendisi de uzun zamandan beridir kanser hastası olan Gazeteci Ali Çizmecioğlu, bu cihazı Şanlıurfa’ya kazandırdıkları için Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın ve Başhekim Emre Erkuş’a teşekkür ettiğini söyleyerek; “Ben bu cihazın Urfa’ya kazandırılması için çeşitli kez yazılar yazdım. Bugün Şanlıurfa adına gurur duyacağımız bir gün. Bu haberi duyan, çocuğunun hastalığından dolayı il dışına gitmek zorunda olan bir ablamız sevincinden ağladı. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Urfamıza hayırlı olsun” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından açılışa katılan heyet, Nükleer Tıp Ünitesini gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

HABER MERKEZİ

23 Şub 2018 - 19:32 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.