Rektör Bey Önce Kendisine Baksın

Kaşmer Dağı'nın imar onayından geçmesi ile ilgili belediyeye çağrıda bulunması üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı Nihat Kılıç, son günlerde Kaşmer Dağı’nın imara açılması sonrası gelen tepkiler üzerine açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Kaşmer Dağı ile ilgili büyükşehir meclisini eleştirip tepki gösteren Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın’a cevap veren Büyükşehir Meclis Başkanı Nihat Kılıç, yüzölçümü Şanlıurfa kadar olan ve tarımda bir numara olan Hollanda’yı örnek vererek, “Rektör bey önce kendisine baksın, Türkiye’nin 3’ncü büyük tarım şehri olan Şanlıurfa’nın tarıma baksın ne yapmış ondan sonra gelsin bizleri eleştirsin” diyerek tepki gösterdi.

“Konya kadar bir yer Hollanda”

Hollanda, Konya kadar bir yerdir diyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç, Bu kadim bir kent bu kadim kentle ilgili birçok şey var yapmışız yapacağız bakın iddialar ile ilgili birkaç şey ile belirteceğim; ilin rektörü bizim meclisin dökmek altında bırakan beyanlarda bulundu. 1978 yılında ziraat fakültesi kuruldu. 1992’de Harran üniversitesi kuruldu. Hollanda, Konya kadar bir yer Hollanda, Urfa kadar tarım arazilerine sahip bir ülke Hollanda’nın tarımdan geliri 95 milyar Euro Hollanda tarımdan gelir sağlıyor. Harran Üniversitesi rektörüne sesleniyorum; sen ziraat fakültesi olarak bu kadar tarım arazinde yoğun olduğu Urfa’da hangi çalışmayı yaptığında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurum ve kuruluşları yanında olmuyor” şeklinde konuştu.

“Teknokent’e Yine Biz El Attık”

Teknokent’e yine kendilerinin el attığını söyleyen Kılıç, “Teknokent’e yine biz el attık, 27 bin dönüm arazi var. 2014 yılında yine geçmiş belediye başkanımız ile genel sekreterin olduğu bir toplantıda Osmanbey Kampüs yerinde orda bize 5 bin dönüm yer verin, yaşam alanları oluşturalım dedik. Hala daha bir dönüş yok. Eyyübiye ile ilgili bir sefer kendilerinin talebi, bir seferde kamu kurum ve kuruluşların talebi o kadar güzel anlatılar ki, biz TOKİ’ye vereceğiz konut yapacağız dediler. Bu şehrin Büyükşehir Belediyesi bu talebi iki defada Eyyübiye’de imara açılacak yeri reddetti. Reddetme nedenini de söyleyelim meclis adına konuşuyorum. Meclis arkadaşlar biz orayı imara acarsak tarım arazilerin tipinde cazibe merkezleri oluşturup, sonu konuklu olur, sonu ŞUTİM olur. 20-25 yıl önce Güllübağ, yeşil Urfa tarım arazilerin katledildiği yerler. Konuklu imara açıldığı zaman bu kadar algı olmadı” dedi

“Meclis Başkanı Olarak Bu Dedikoduların Önüne Geçmek İçin Bir Önerge Verdik”

Bir meclisi kaşmerlik ile hitap etmesi kamuoyunun takdirine bırakıyorum diyen Kılıç, “Biz kaşmerlik yapmamışız kamunun malına sahip çıkmışız. Kimin arazisi var, benim arazi var 8 bin 600 dönüm benim arazi var, kamunun malı hepimizin malı. Bu Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi meclis üyelerin ve meclis başkanı olarak bu dedikoduların önüne geçmek için bir önerge verdik. Balıklıgöl havzasını gelin görün orman genel müdürlüklerinden tutun kamu kurum ve kuruluşlarıyla yeşillendirelim. TOKİ konutları açıldığında Akabe’de Balıklıgöl havzasına zarar verildiğine ilişkin kimsenin beyanı olmadı. Bibortlara çıkacak biz şeffaf çalışıyoruz. 2015 yılında kentsel gelişim ilan edilen yerler arsa sülükteler onlar çok iyi bilesinler ki, orada özel mülkiyetler yerleri olsaydı, gerçekten bilselerdiyılar önce herkesten önce yerler alırlardı, sebep bu kent algı ile ret edilmeyecek bir kenttir” ifadelerini kullandı .

“En Cesur Açıklamayıİbrahim Tatlıses'denDuydum”

Bizim olup olmamız önemli değildir diyen Kılıç, “Biz oluruz, olmayız önemli değil. 832 dönüm İbrahim Tatlıses’in en cesur açıklamayı orada duydum 832 dönüm yerim var orayla ilgili neden çalışmıyorsunuz. o çalışmaları da bu meclis yaptı. Çelik köprüleri bu meclis yaptı. Ulaşım yoktu, ulaşımın temeli çelik köprüydü biz yaptık. Açıklayıcı öğüt çalışmalarımızı tüm meclis üyelerimizle birlikte olarak oy birliği ile geçmiş bir projedir. Niye şeffaf bir şekilde anlattık kimse demiyor proje yanlış siyasi hesap siyasi hesabı da bedenimizle veririz, biz vizyon projeye imza atıyoruz arkadaşlar. Biz bu projeye o kadar sevinçle bakıyorduk ki imar komisyonundaki arkadaşımız diyorum toplum biz takdir edecek, linç edilecektik sosyal medyada edilmedik cümleler kalmadı. Biz bu kente kaderi, çocuklarımızın geleceği için elimizi taşın altına koymamız lazım. Belki imar orada 30 yıl sonra hayat bulacak arkadaşlar 100 metre yolar bırakmışız, bin 600 dönüm yeşil alanı bırakmışız, 7. Sınıf tarım arazisinde imara açmışız 1. Sınıf tarım arazisinde değil biz takdir görmemiz yerine bu kadar tepki vermek olamaz. Kentin geleceği için bütün bedenimizle elimizi taşın altına koyacağız” diye konuştu .

10 Eki 2018 - 13:30 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.