Polisim' Dedi, Polise Yakayı Ele Verdi

Edirne'de Şanlıurfa'dan gelerek kendisini ‘terörle mücadele komiseri' olarak tanıtan şahıs kandırdığı vatandaştan bankadan çektirdiği

Edirne'de, Şanlıurfa'dan gelerek kendisini 'terörle mücadele komiseri' olarak tanıtan şahıs, kandırdığı vatandaştan bankadan çektirdiği paraları teslim alırken, polis ekiplerince suçüstü yakalandı.

Olay, 11 Şubat 2018 tarihinde Edirne'nin Havsa ilçesinde meydana geldi. Şanlıurfa'dan geldiği tespit edilen ve kendisini 'terörle mücadele komiseri' olarak tanıtan E.T. isimli şahıs, Havsa ilçesinde yaşayan S.M. isimli vatandaşı ve yaşlı annesini arayarak, 'terör operasyonu yapılacağını ve kendilerinin banka hesapları üzerinden terör örgütlerine para aktarıldığını' söyleyerek kandırdı.

Yaşlı kadın elleriyle teslim etti

Dolandırıcı, S.M. isimli vatandaşı Edirne merkeze gelerek bankadan para çekmesi için yönlendirdiği sırada ailenin adresine giderek, S.M.'nin annesi yaşlı kadından 10 adet üçlü burma bilezik, 10 adet ikili burma bilezik, 10 adet kulpsuz ata lira, 11 adet çeyrek altın, iki adet beşi bir yerde, bir adet yüzük, bir adet kolye ucu ve bin 300 TL nakit parayı alarak ikametten ayrıldı.

Diğer oğlu telefonla arayınca ortaya çıktı

Evlerindeki para ve altınları teslim eden yaşlı kadını arayan diğer oğlu, annesinin telefonda heyecanlı olması ve anlattıkları nedeniyle muhtemel bir dolandırıcılık olayına karıştıklarını düşünerek Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerini arayıp konu hakkında bilgi verdi.

'Polisim' dedi, polise yakayı ele verdi

Edirne Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin harekete geçmesi üzerine, kent merkezine gelerek bankadan para çekecek olan S.M. takibe alındı. Dolandırıcı, telefonla yönlendirdiği S.M.'den parayı Çavuşbey Mahallesi Ağaç Pazar Caddesi'nde alırken polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Yapılan üst aramasında yaşlı kadının verdiği altınlar ve bin 300 TL ele geçirildi. Gözaltına alınan E.T., işlemlerinin ardından Edirne Adliyesine sevk edildi. Soruşturma sürüyor.

HABERLERCOM

16 Şub 2018 - 17:26 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.