Pislik ve Mikroptan Adım Atacak Yer Yok

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Kamberiye Mahallesindeki eski sanayi yerinin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp pislikten arındır ılırsa

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlanan eski sanayi yeri hurdacıların meskeni olmuş durumda. Yıllardır Şanlıurfa’nın çilesi haline gelen ve geçte olsa kentsel dönüşüm çalışmaların başlatılması ardından işlerin ağır yürütülmesi çevredeki esnaf ve vatandaşın tepkisi ile karşılanıyor. Karşısında Şanlıurfa Valiliğinin ve birçok önemli devlet kurumlarının bulunduğu eski sanayi yerine hurdacıların işgal etmesinden dolayı pislikten ve pis kokudan geçilmiyor.

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı

Eski sanayi olarak kullanan ve büyüyen gelişen Şanlıurfa ile birlikte şehrin tam ortasında kalan eski sanayi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı. Birçok is yeri taşındı bazıları ise taşınmaya başladı. Ama orada bulunan ve çevre kirliliğine ve hastalığa neden olan hurdacılar ise bir türlü taşınmadılar. Her geçen gün normal bir şekilde işlerine devam eden hurdacılar hala çevrenini görüntüsünü ve pislik yaymaya devam ediyor.

Vatandaşların tepkisi dinmiyor

Yıllardır birçok devlet ve özel kurum binalarının hemen karşısında bulunan ve en işlek yerlerden biri olan eski sanayinin bulunduğu yer hurdacılardan ve çevre pisliğinden her zaman vatandaşlardan tepki toplamıştı. Adeta pislik ve hastalık yuvası durumuna gelen yer kentsel dönüşüm ile gitmesi gereken hurdacılar için adeta mekân oldu.

Hurda malzemelerinden geçilmiyor

Eski sanayi sitesinden bulunan esnafın yüzde 70’ı kentsel dönüşüm kapsamında taşındı. Kalan diğer esnaf ise son günlerini yaşıyor. Ama taşınan esnaflarla birlikte yerleri genişlenen hurdacılar durumdan oldukça memnun. Her yere geliş güzel bir şekilde attıkları hurda malzemeleri ile işlerine normal bir şekilde devam ediyorlar. Oradan geçmek isteyen bir vatandaş ise zor anlar yaşar, hurda eşyalarından dolayı pislik ve mikrop içinde olması yetmiyormuş gibi birde gelişi güzel ortaya yaydıkları hurda malzemeleri ile vatandaşlara zor anlar yaşatıyorlar.

Bu pisliğin ortadan kaldırması gerekiyor

Çevrede bulunan vatandaşlar ise bu durumun değişmesi gerektiğini ve burada bulunan hurdacılarında esnaflar gibi başka yere götürülmesi gerektiğini söylediler. Bu konuda yetkili kişilere seslenen vatandaşlar, burada bu tür görüntülerin artık olmaması gerektiğin onların da daha rahat edebileceği başka bir yere götürülmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Pislikten ve mikroptan adım atılacak yer yok

Geçtiğimiz aylar Çevre esnafları ile görüşen parti yetkilileri bu konuda birçok şikâyet aldıklarını belirtti. Çevredeki çöpler okadır fazla ki artık her tarafa yayılmış vaziyette ve üstüne üstelik koku yapıyor. Çevre esnafı kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan eski sanayi yerinin bir an önce hızlı bir şekilde bitirilmesin istiyor. Pislikten ve mikroptan adım atılacak yer olmayan sanayiyi birde çöp toplayıcılar istila etmiş durumda. Sanayiye her geçen gün yerleşen çöp toplayıcıları buraları ambar olarak kullanıyorlar.” Sözlerine yer verdi. Yetkililerinde herhangi bir müdahalede bulunmaması çevredeki esnafların tepkisini çekiyor.

22 Haz 2018 - 06:03 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.