Peygamberler Şehrine Bu Yakışır

Şanlıurfa'da her yıl ramazanda iftar sofralarına ulaşmakta güçlük çeken engelli yaşlı ve ihtiyaç sahipleri için evlere iftarlık ulaştırılıyor.

misafir
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'da her yıl ramazanda iftar sofralarına ulaşmakta güçlük çeken engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahipleri için evlere iftarlık ulaştırılıyor.

Haliliye Belediyesi bünyesinde hizmet veren Evlere İftar Hizmeti birimi, ramazan süresince kentteki 500 aileye iftar öncesi dört çeşit sıcak yemek ulaştırıyor.

Her gün ziyaret ettikleri vatandaşlarla sohbet edip ihtiyaçlarını belirleyen ekipler, vatandaşlardan gelen talepleri de ilgili birimlere iletiyor.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli kentlerinden Şanlıurfa'da ramazanın coşkulu, bir o kadar da farklı yaşandığını belirtti.

Demirkol, Şanlıurfa halkının ensar olduğunu ifade ederek, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan yüz binlerce Suriyeliye de yılardır ev sahipliği yaptıklarını hatırlattı.

Belediye olarak her alanda ihtiyaç sahiplerinin yanında yer aldıklarını anlatan Demirkol, ramazanda da iftar sofrasına ulaşmakta zorlanan vatandaşların evlerine kadar giderek sıcak yemek hizmeti sunduklarını kaydetti.

Demirkol, kentte yaklaşık 500 kişiye iftar hizmeti verdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Haliliye Belediyesi olarak sahip olduğumuz değerleri, bir ölçüde gençlerimize aktarmak, yaşanması mümkün olan geleneklerimizi geleceğe aktarmak, olmayanları da kayıt altına almak amacıyla bize miras bırakılmış bu sofrayı devam ettiriyoruz. Bu soframız hamdolsun ramazanda 30 gün boyunca halkımızın emrinde. Yaklaşık 4 yıl önce başladığımız ramazan programlarımız, bu yıl da artarak devam etmekte. Her gün hasta yakınlarımızı da düşünerek 2'si hastane bahçelerinde olmak üzere 5 ayrı noktada iftar sofraları açıyoruz. Muhtaç olsun, olmasın iftar ve sahur sofralarımıza tüm halkımız davetlidir. Haliliye Belediyesi olarak sağlığı, yaşlılığı veya hastalık nedeniyle kurduğumuz sofralarımıza gelemeyen yaklaşık 500 kişiye dört çeşit sıcak yemek ikramımız evlerinde oluyor. Belediye çalışanlarımız, iftar vaktine az bir zaman kala tüm ailelerimizi ziyaret ederek evlerine sıcak yemeklerini bırakıyor. Bizler, Hz. İbrahim'den gelen bu geleneği yaşıyoruz ve yaşatmayı hedefliyoruz."

Bağlarbaşı Mahallesi'nde çocuğuyla yaşayan 50 yaşındaki Fadile Acar, ayağındaki rahatsızlık nedeniyle dışarıya çıkamadığını ifade ederek, "Yapılan hizmetten çok memnunuz. Ben böbrek ve şeker hastasıyım. Yemek hazırlamakta çok zorlanıyorum. İmkanım da yok. Oğlumla tek yaşıyoruz, o da çalışmıyor. Bizlere bu hizmeti sunanlara teşekkür ediyorum." dedi.

90 yaşındaki annesiyle yalnız yaşayan 65 yaşındaki Halime Bakış da kimseleri olmadığına değinerek, belediyenin yardımıyla hayatta kalmaya çalıştıklarını dile getirdi.

AA

26 May 2018 - 11:47 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.