Peltek, Şanlıurfa'da Doktorun Darp Edilmesini Kınadı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek Doktor Ahmet Bahattin Yalçın'a gerçekleştirilen fiziksel şiddeti

Vatandas
Haber albümü için resme tıklayın

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Pediatri Asistanı olarak görev yapan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın dün gece hasta yakını tarafından saldırıya uğramasıyla ilgili bir kınama mesajı yayınlayarak “Canla, başla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz” dedi.

Başkan Peltek, yayımladığı mesajında; “Sağlığımız için haftanın 7 günü 24 saat çalışma esasıyla canla, başla ve özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. Şiddet dili ne medeniyetimiz ne de ahlaki değerlerimizle asla bağdaşmaz, sözlü şiddeti bile kabul etmezken böyle bir menfur saldırıyı kabul etmemiz asla mümkün değildir. Sevginin, merhametin ve hoşgörünün sembolü olan bir sahada böyle olayların bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ediyoruz. Böyle olayların sağlık çalışanına sözel ya da fiziksel şiddet uygulayan her kim olursa olsun mutlaka cezalandırılmalı, Şiddetin sağlık kurumlarında asgariye indirilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından hukuki, idari ve yapısal tedbirler hayata geçirilmelidir.

Bu vesileyle bu menfur saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor ve bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Saldırıya uğrayan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’a acil şifalar, çalışma arkadaşlarına da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

18 Tem 2018 - 23:56 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.