Pazarda Meyve Sebze Fiyatları Yarı Yarıya Düştü

Şanlıurfa'da havaların soğuması ve mevsim geçişi dolayısıyla pazarlarda yükselen sebze ve meyve fiyatları bu hafta yarı yarıya düştü.

Türkiye’de son dönemlerde yaşanan gelişmelerin ardından çoğu ürün de fiyatlar yükselirken, çarşı-pazarda da özellikle sebze ve meyve fiyatlarında artışıyla birlikte satışlarda büyük düşüş yaşandı. Yeni haftanın başlamasıyla birlikte fiyatlarda yarı yarıya düşüş meydana geldi.

Geçen hafta el yakan patates, soğan ve domates, bu hafta yeni ürünlerin çıkmasıyla ucuzladı. Pazarda soğan ve patatesin kilosu 3 liraya, domatesin ise bir 3 kadar düştü.

Özellikle sebzelerde fiyatların düştüğünü belirten Pazar esnafı, "İnsanların en çok tükettiği domates, salatalık, patlıcan gibi ürünler 6 ile 12 liranın üstünde satılıyordu Ama bu fiyatlara yarı yarıya düştü. Bu fiyatlar daha da düşecektir. Meyve fiyatlarında da hasat başladıkça daha fazla düşüş bekliyoruz. Fiyatlar cep yakmadığı sürece satışlarımız da artacaktır." diye konuştu.

Bir diğer esnaf ise, " Bu hafta Hal pazarında fiyatların düşmesiyle hem kendilerinin hem de vatandaşların memnun olduğunu dile getirdi. Fiyatların normal seviyeye geldiğine dikkati çeken esnaf, "Domates, salatalık 3 ile 4 liraya, patates ve soğan 3 liraya kadar düştü. Satışlarımız arttı. Alan memnun satan memnun. Her şey ucuz." ifadelerini kullandı.

Pazarcı Taha Ölmez düşüşlerin özellikle domates ve salatalıkta görüldüğünü belirtti. Fiyatlar gerilediği için vatandaşların buzdolaplarını doldurabildiğini vurgulayan Ölmez, şunları kaydetti: "Fiyatlar böyle olunca insanlar daha çok tüketmeye başladı. Haliyle tüketim varsa üretim de o oranda artıyor ve fiyatlar daha da düşüyor. Havaların güzel olmasıyla fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz. Fiyatlar böyle olursa insanların cebine de sıkıntı olmaz. Bu fiyatlar, hasat başlayınca ve havalar tam anlamıyla düzelince daha da düşecektir."

İşte bazı sebze ve meyve fiyatları, Patlıcan 6 TL, Soğan, 3 TL, Patates 3 TL, Elma 3 TL, Portakal 1,5 TL, Mandaline 1,5 TL ve Kivi 8 TL'den pazarda satılıyor.

06 Şub 2019 - 07:40 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.