Otizimli Çocuklara Farkındalık Sergisi

Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin otizmli çocuklara farkındalık yaratmak amacıyla otizmli öğrencilerle

Açıldığı günden bu yana; şehirde birbirinden önemli etkinliklere ev sahipliği yapan ŞanlıurfaPiazzaAlışveriş ve Yaşam Merkezi, bu kez Karaköprü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde otizm tanısı konmuş öğrencilerle Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin birlikte hazırladığı resim sergisine kapılarını açtı.

Sergide, "Yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, sosyal etkileşim, sözel ve sözel olmayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi alanları ile kendini gösteren, karmaşık gelişimsel bir bozukluk" olarak tanımlanan otizmli öğrenciler ile lise öğrencilerinin birlikte yaptıkları birbirinden ilgi çekici resimler büyük beğeni gördü.

Sergide ayrıca, işaret dili eğitmenleri, engelliler için kısa film olarak hazırlanan bir kamu spotunu, Şanlıurfa Piazza AVM'ye gelenlere farkındalık yaratmak amacıyla işaret dili ile anlattılar.

HABERLERCOM

12 Ara 2017 - 14:44 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.