Okul Bitti Haydi Tarlaya

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde okulların tatil olmasıyla birlikte birçok öğrenci tarlaya giderek yaz boyunca aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde ve birçok kırsal kesimde birçok öğrenci yaz aylarında tatil yerine 3 ay sonra başlayacak okul ihtiyaçlarını karşılamak için tarlalarda çalışıyor. Yaptıklarıyla işin niteliğine göre günlük 40 lira ile 50 lira arasında para kazandıklarını belirten çocuklar pamuk ve domates tarlalarındaki yabancı otları çektiklerini söylediler.

Yaz tatilinde aile bütçesine katkı ve okul dönemine hazırlık için tarlada çalışmaları gerektiğini belirten çocuklar ailelerinin maddi zorluklar içinde olduğundan kendileri gibi birçok arkadaşlarının yaz aylarında çalışmaları gerektiğini söyledi. Bizim tatilimiz okul açılınca başlıyor şeklinde konuşan çocuklar ailelerimizin kazandığı para bizi okutmaya yetmiyor. Bu yüzden bizimde çalışmamız gerekir. Her sabah okula gider gibi erken saatlerde kalkıp tarlaya gidiyoruz. Tarlada akşama kadar çalışıp kazandığım parayı götürüp ailemize veriyoruz. Sonuçta onlar evin bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Kardeşlerimle kazandığımız para evin birçok masrafını çıkarıyor.

21 Haz 2018 - 09:44 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.