Öğrencilerden Fahrettin Paşa Tepkisi

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in Fahrettin Paşa ile ilgili paylaşımları sonrası tüm Türkiye'de tepkiler

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed’in, Fahrettin Paşa ile ilgili paylaşımları sonrası, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed’e tepkiler dinmiyor. En fazla tepkiyi gösteren Türkiye’de ise ardı ardında konu ile ilgili açıklama geldi.

Olayla ilgili Harran Üniversitesi Ak Parti Şanlıurfa Gençlik Kollar Üniversite Birim Başkanlığı öğrencileri de basın açıklaması yaptı. Osmanbey Kampüsünde yapılan açıklamada çok sayışa öğrenci katıldı.

Basın açıklamasını Fahrettin Paşanın Şiiri ile tepki gösteren öğrenciler Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed’e tepki gösterdiler.

“Ey insanlar Malumunuz olsun ki, yiğit ve kahraman askerlerim; bütün İslam’ın sırtını dayadığı yer, manevi gücün desteğin, Hilafet’in gözbebeği olan Medine’ye son kuruşuna, son damla kanına, son nefesine kadar muhafaza ve müdafaaya memurdur.

Buna Müslüman’ca askerce azmetmiştir. Bu asker, Medine’nin enkaz ve nihayet Ravza- i Muahharının yeşil türbesi altında, kan ve ateşten dokunmuş bir kefenle gömülmedikçe, Medine-i Münevvere kalesinin burçlarından ve nihayet Mescid-i saadet minareleriyle yeşil kubbesinden al sancağı alınmayacaktır! Allah’a Teâlâ bizimle beraberdir! Şefaatçimiz O’nun Resulü, Peygamber Efendimizdir. Ey bütün tarihi eşsiz kahramanlar, şan ve şerefle dolu Osmanlı ordusunun yiğit zabitleri! Ey her cenkte cihan tir tir titretmiş asala kimseye boyun eğmeyerek daim namus ve din borcunu kanıyla ödemişi yiğit Mehmetçiklerin, kardeşlerim, evlatlarım! Gelin hep beraber Allah’ın ve işte huzurunda huşu ve aşk içinde gözyaşları döktüğümüz Peygamber’in karşısında, aynı yemini tekrar edelim ve diyelim ki; Ya Resulullah, biz Sen’i bırakmayız!” dedi.

Haber: Mehmet Kaması

HABER MERKEZİ

25 Ara 2017 - 16:13 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.