Ödüllü İsot ve Çiğköfte Yarışması İçin Başvurular Devam Ediyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen URFES İsot Festivali kapsamında düzenlenecek isot ve çiğköfte yarışmasına

Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan lezzetlerden biri olan isot ve çiğköftenin, nesilden nesille aktarılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ödüllü isot ve çiğköfte yarışması için müracaatlar devam ediyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen isot ve çiğ köfte yarışması bu yıl URFES İsot Festivali kapsamında 7-8 Ekim tarihleri arasında büyükşehir belediyesi bünyesinde bulunan Mutfak Müzesinde gerçekleştirilecek. Ödüllü isot yarışmasına katılmak isteyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığında kayıt yaptırmaları gerekiyor. Yarışmada, birinciye 2 bin 500, ikinciye 2 bin üçüncüye ise bin 500 lira verilecek. Mansiyon ödülünün sahibine de bin lira para verilecek. Ödüllü yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar 5 Ekim tarihine kadar yarışmaya katılacağı isot ile gelmeleri gerektiği belirtildi.

İsot yarışması 7 Ekim'de Şanlıurfalı sanatçılarFerhat Göçer, Zekeriya Ünlü ve Sedat Anar konseri ile son bulacak.

Festivalin bu yıl ki son buluşma tarihi olan 8 Ekim'de ise Çiğköfte Yarışması düzenlenecek. Sakıbın Köşkü ve Hamarat Eller Çarşısında düzenlenecek yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilecek. Birinciye 2 bin 500, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin 500 ve mansiyon ödülüsüne ise bin lira ile plaket verilecek. Yarışma 8 Ekim Pazar günü saat 17.00 de Halepli bahçe Sakıbın köşkünde yapılacak.

26 Eyl 2017 - 19:51 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.