Nijeryalı Dolandırıcılar Şanlıurfa’ya Dadandı!

Teknolojinin hızlı ilerleyişi ile beraber süregelen dolandırıcılık olayları gün geçtikçe yeni yöntemler ile mağdur etmeye devam ediyor.

osman bulut
Haber albümü için resme tıklayın

Özellikle kırsal ilçelere ulaşmaya çalışan dolandırıcılar buradan ulaştığı kişilere ödeme yapılacağı bilgisi vererek ek bir ödeme talep ediyor, vatandaş ödemeyi yaptıktan sırra kadem basan dolandırıcılar bu defa başka bir kimlik ile mağdur etmeye devam ediyor. Şanlıurfalı vatandaşların eposta adresine ve telefonlarına iletilen mesajlar ile göz boyamaya çalışan bu dolandırıcılar tamamen kurgulanmış bir yazı ile toplum mühendisliği yöntemi kullanarak vatandaşı dolandırmaya çalışıyor. Son birkaç gün içinde Şanlıurfalı bazı vatandaşların eposta adresine ve mobil telefonuna iletilen mesajda yazılan yazı şu şekilde;

“Herkese merhaba, hatice atagül'im bir mukim / vatandaşım. Ben 38 yaşındayım, girişimci / iş kadınıyım. Bir zamanlar proje / işimi finanse etmekte güçlük çekiyordum. Beni şirketinden 500.000 TL değerinde bir kredi almak için bir para havalesi olan Bay Williams Sean'a tanıtan iyi bir arkadaşım olmazsa. Onlarla temasa geçtiğimde, kredilerimin onaylanması için 48 saat sürdü ve kredi koşullarını ve koşullarını belirten tüm yöntemleri gördükten sonra hesabıma geçtim. Kötü krediniz olsa bile hizmet sunmaya devam ediyorlar. Ayrıca İşletme kredisi, Ev kredisi, Kişisel kredi, Araba kredisi, İş kurma kredisi ve İş Genişletmesi gibi her türlü kredi imkânı sunar. Acil bir mali yardıma ihtiyaç duyarsanız bugün onlarla iletişime geçebilirsiniz.

e-posta yoluyla: [email protected]

WhatsApp: +15184181390

Benim için yaptıklarından ötürü onlara nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum, fakat Tanrı Williams Sean'ı güçlü bir şekilde ödüllendirecek.

Teşekkürler”

Bu şekilde yazılan bir yazıyı vatandaşlara ileterek iletişime geçilmesini sağlamaktadırlar, Şanlıurfa ekonomisini baz alacak olursak, işsizlik durumu nihayetinde iletişime geçmek isteyen çok olacaktır. Şanlıurfalı vatandaşların bu gibi mesajlara ve epostalara itibar etmemesi gerekiyor.

13 Eyl 2017 - 11:37 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.