Nihat Çiftçi ‘den Liste ve Faruk Pınarbaşı Açıklaması

Yarın yapılacak aday tanıtım öncesinde liste ve Birecik Belediye Başkanı hakkında açıklamalarda bulunan Nihat Çiftçi Faruk bey kendi şahsi fikrini

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Binasında aday tanıtım öncesinde basın mensupları şile bir araya gelerek yapılacak çalışmalar ve liste hakkında açıklamalarda bulundu. Özellikle geçtiğimiz gün Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı’nın listeye gösterdiği tepki ile ilgili de açıklamada bulundu. Çiftçi, Faruk Bey kendi şahsi fikrini söylemiştir. Çiftçi, Çok da ayrı gayrı düşünülmüyor sonuçta aday adayları akraba olunca işin içine duygusallık girebiliyor bunu da normal karşılamak lazım” dedi.

‘Farklı fikirler olabilir hür bir ortamdayız’

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Partimiz disiplin içinde harekete edecek. Faruk başkanımız bir adayımızın yakın akrabasıdır. Listelerin açıklanmasının ardından aday bakışı açısından bir değerlendirme yapmıştır. Bu kendi şahsi fikridir. Biz görüşmeleri sürdürdük. Aday tanıtım toplantısında bulunacak ve çalışmalara başlayacak. AK Parti'de tartışma da olabilir, fikir beyanları olabilir. Hür bir ortamdayız. Çok da ayrı gayrı düşünülmüyor sonuçta aday adayları akraba olunca işin içine duygusallık girebiliyor bunu da normal karşılamak lazım” dedi.

‘Genç kardeşlerimize kendilerini siyasi anlamda ispat etme fırsatı verilmiş’

Nihat Çiftçi, “Her zaman Şanlıurfa’nın istemiş olduğu işi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu listede gerçekleştirmiş durumdadır. Gençlerin parlamentoda, teşkilatlarda, yerelde görev almaları, siyasetle tanışmaları, siyasi anlamda yol bulmaları için net bir şekilde düşünmüş oldukları fikri listelerle icraata koymuş olduklarını gördüm. Genç kardeşlerimize kendilerini siyasi anlamda ispat etme fırsatı verilmiş durumda. Yine listemize baktığımızda her meslekten bulabiliyoruz. Çiftçisi, bürokratı, memuru, esnafı, eczacısı, hukukçusu herkesin temsil durumu söz konusudur. Eğitim durumu bu olmakla birlikte, yine meslek olarak da çok geniş bir alana hitap ettiğini belirtmek istiyorum” diye konuştu.

‘Değişim demek yeni isim demektir’

Çiftçi, “Şanlıurfa geniş bir coğrafyadır, 13 tane ilçemiz var. Tabi ki herkesin gönlünden bir liste geçer. Fakat sonuçta kim olursa olsun yapabileceği 14 kişiyi seçmektir. Genel merkezimiz bu 14 kişiyi seçmiştir. Ama gerçek değişim anlamında Şanlıurfa bir ilki yaşıyor, bu Nihat Çitçi’nin değerlendirmesidir. Listede ki adaylara karşı bilinmiyor, tanınmıyor deniliyor. Arkadaşlar değişim demek yeni isim demektir. Yeni isim zaten bilinen bir isim değildir. Ona fırsat verilecektir, o kendini ifade edecektir. Ben Şanlıurfalı kardeşlerimize güveniyorum. Allah’ın izniyle hep birlikte, adaylarımızla beraber 24 Haziran seçimlerini yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

‘Vakit Türkiye vaktidir, vakit Şanlıurfa vaktidir’

Çiftçi, "Dün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yeni seçim beyannamemizi açıkladı. Yine halkımıza yeni dönem için çok güzel müjdeler verdi. Ülkemize, Şanlıurfa’mıza en güzel hizmetleri yaparsa yine AK Parti yapar. Yarın Bakanımız ve Milletvekillerimizi havaalanında karşılayıp saat 11.00'de 11 Nisan Kapalı Spor Salonundaki aday tanıtım programının ardından Milletvekili adaylarımızla sahaya inip seçim çalışmamızın startını vermiş olacağız. Zaten il teşkilatı olarak çok öncesinden seçim koordinasyon merkezimiz (SKM) çalışmaya başladı. Tüm seçim çalışmaları SKM tarafından son güne kadar programlı bir şekilde koordine edilecektir. Unutmayın güçlü meclis güçlü hükümet güçlü Türkiye'dir. Halkımızındı bu inançta olduğunu bu seçimin AK Parti değil tüm Türkiye’nin seçimi olduğu bilinciyle hareketle AK Partimize her zamankinden daha fazla destek vereceğine yürekten inanıyoruz. Artık vakit Türkiye vaktidir, vakit Şanlıurfa vaktidir." İfadelerini kullandı.

‘24 Haziran seçim süreci yüzyılın seçimi olarak değerlendirmektedir’

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çitçi’nin ardında konuşan AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, “Genel merkezimiz kurmuş olduğu komisyonlarla mülakatlarını tamamlayıp 14 milletvekilli adaylarımızı bertilmemişlerdir. Değerli arkadaşlar AK Partimiz bir dava partisidir bundan sonraki süreçte milletvekilli adaylarımız bu bilinçle hareket edeceklerdir. 24 Haziran seçim süreci yüzyılın seçimi olarak değerlendirmektedir bizler teşkilatlarımızla, halkımızla başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba ve milletvekilli adaylarımız etrafında kenetlenerek Allah’ın izniyle bu seçimde de Şanlıurfa halkımızın desteği ile zaferimizi taçlandırıp 14 de 14 yaparak gücümüze güç katacağız. AK Parti ülkemize ve Şanlıurfa’mıza çok güzel hizmetleri AK kadro ile çalışmalarını yaptı ve yapmaya da devam edecektir. Partimiz şuana kadar girdiği 12 seçimde başarı ile çıkmıştır her bir seçim hayati bir öneme sahiptir, ama şunu da şurada ifade etmek istiyorum; 24 Haziran seçimi Türkiye’nin Milat’ının olacağı bir seçimdir, bu seçim yüzyılın seçimi sistemin seçimidir seçimlerin artında cumhurbaşkanı seçimi ile ülkemiz şahlanış ve yeniden Yükseliş ihlalimiz için tüm unsurları ile devreye girecektir.” dedi.

Haber: Mehmet Kaması

25 May 2018 - 15:58 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.