National Geographic Ödülü, Şanlıurfa'daki Bu Kareye Verildi

National Geographic Your Shot web sitesinde düzenli aralıklarla gerçekleşen yarışmalardan bir diğeri geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.

boşver
Haber albümü için resme tıklayın

NG Editörlerinden Becca Skinner, editörlüğünü üstlendiği “We are all explorers Hepimiz Kaşifiz” temasına tüm dünyadan gelen 12 binden fazla fotoğrafın değerlendirmesini yaparak 23 fotoğrafçının çalışmasını bu ödül ile buluşturdu.

Seçilen bu fotoğraflardan birisi Türkiye’den Burak Şenbak’a ait olan “The Boy and the Doves Çocuk ve Güvercin” isimli fotoğraf oldu.

Burak Şenbak fotoğrafı Şanlıurfa’da Kuş pazarında çekmiş. Kendi sözleri ile fotoğrafın hikayesi şu şekilde;

“Şanlıurfa Kuş pazarı. Kuşların açık arttırma ile satıldığı kapalı alanda güvercinler uçuşurken onları dikkatle izleyen bir çocuk. Belki de doğru zamanı geldiğinde birkaç tanesini satın almayı düşlüyor. Tam o sırada, arkada tuvaletten çıkan bir adam göze çarpıyor. Yüzünü kafasına doladığı geleneksel poşu ile kuruluyor. İki farklı pencere çerçevesinde yakalanmış iki farklı karakter”.

14 Şub 2018 - 09:18 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.