Mutlu Şanlıurfa’yı Dünya’ya Tanıtacak

Şanlıurfa'yı her zaman dilinden düşürmeyen gelişiminde ve bilinmesinde katkıda bulunan Hamdiye Mutlu klip çekimlerinin ilk ayağını Şanlıurfa'da

Mutlu Şanlıurfa’yı Dünya’ya Tanıtacak
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa’da Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Şanlıurfa’ya atanan ve Şanlıurfa’da uzun yıllar görev yapan Hamdiye Mutlu ‘Nüve’ isminde bir albüm çıkardı.


Albümde 5 tane Şanlıurfa türküleri yer alıyor. Urfanatik Gazetesi'ne konuşan Hamdiye Mutlu Şanlıurfa’nın yeri ve kıymetinin kendisinde çok önemli bir yer edindiğini söyledikten sonra şunları ekledi, Mutlu: “Devlet korosundaki ilk görevimi Şanlıurfa’da başladım. Bu sebepledir ki Urfa ile bağım çok ve hiçbir zamanda kopmayacak bir bağdır. Yeni bir projeye başlıyoruz bu projemiz sokakta sokak sanatçıları ve o şehre ait yerel müzisyenlerle çalıştığımız bir proje. Gittiğim her platformda Şanlıurfa’nın türkülerini seslendiriyorum Şanlıurfa benim fahri şehrim.”dedi

Hamdiye Mutlu Kimdir?

Sanatçı 1986 yılında Ankara’da doğdu. Girdiği birçok ulusal ses yarışmasında Türkiye 1.liği ve çeşitli dereceler aldı. 2006 yılında Rusya’da düzenlenen Uluslararası ‘Ural Mono’adlı ses yarışmasında Türkiye’ye iki ayrı dalda 1.lik getirdi. 2007 yılında henüz üniversite öğrencisi iken, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan yetişmiş ses sanatçısı sınavına girmiş ve 1.lik ile kazanmıştır. Birçok ulusal-uluslararası festival ve konserde yer aldı. Sanatçı halen İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nda görev yapmaktadır.




24 Mar 2017 - 16:45 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.