Muharrem İnce’den Şanlıurfa'ya Müjde!

24 Haziran seçimleri öncesinde Şanlıurfa'ya mitinge gelen Muharrem İnce burada yaptığı konuşmasında Şanlıurfa'nın peygamberler şehri olması

zaza
Haber albümü için resme tıklayın

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 24 Haziran seçimleri öncesinde mitinglerine hız kesmeden devam ediyor. Son olarak bir önceki gün Şanlıurfa’ya gelen Muharrem İnce, burada Şanlıurfalılara seslendi. Şanlıurfa Müzesi önünde gerçekleştirdiği mitinge binlerce vatandaş katıldı. Oldukça yoğun bir ilgi ile karşılanan İnce, burada çiftçilik, enerji ve hayvancılık gibi önemli konular hakkında projelerini anlattı. Cumhurbaşkanlığı sürecinde asıl projelerinin 3B olduğunu söyleyen Muharrem İnce Barışacaklarını, ekonomik olarak büyüyeceklerini ve son olarakta adil bir şekilde bölüşeceklerini söyledi. Dünyanın en büyük tarım projelerinden bir tanesi olan GAP proje hakkında da konuşan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 1989 yılından bu yana GAP’a 100 milyarın üzerinde paranın harcandığını söyleyerek “Size sözüm olsun 3 yıl içeresinde 1.3 milyon hektar alanı suyla buluşturacağız.” dedi.

Öte yandan İnce Şanlıurfa’nın yıllardan beridir en büyük sorunlarından bir tanesi olan eğitim sorununda değindi. Şanlıurfa’da ilkokul düzeyindeki sınıfların öğrenci mevcutların 37 olduğunu bu rakamın Yalova’da ise 18 olduğunu söyleyerek böyle bir adaletsizliğin olamayacağını ve Cumhurbaşkanı olduğu gibi bu adaletsizliği düzelteceğini söyledi. Özellikle bu alanda e büyük atılımı ise Dünya’nın en büyük İslami Bilimler Üniversitesini kuracağının sözünü verdi.

‘Bizim 3B projemiz var’

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Bizim 3B projemiz var, 1 barışacağız, 2 ekonomik olarak büyüyeceğiz, 3 adil bölüşeceğiz. Peygamberler şehri Şanlıurfa’da bunu ilk defa söylüyorum Allah’ın izni ile eğer Cumhurbaşkanı olmam halinde bunu ilk defa burada açıklıyorum Dünya’nın en büyük İslami Bilimler Üniversitesini Şanlıurfa’da kuracağız. Ilımlı İslam değil, radikal İslam değil ilimle İslam, radikal değil, ılımlı değil ama Dünya’nın en büyük İslami Bilimler Üniversitesini Şanlıurfa’ya kuracağız.” dedi.

‘Bütün evlatlarına 3 dil öğreteceğiz’

Bu ülkede yaşayan bütün çocuklara 3 dil öğreteceklerini söyleyen Muharrem İnce, “Bu milletin bütün evlatlarına 3 dil öğreteceğiz, birinci dil resmi dil olan Türkçe’mdir, herkese öğreteceğiz. İkinci dil evinde konuştuğu dil anasının dili, Kürtçe ise Kürtçe öğreteceğiz, Arapça ise Arapça öğreteceğiz. Üçüncüsü bir uluslararası bir dil öğreteceğiz, İngilizce, Fransızca, Almanca neyse onu öğreteceğiz ve çocuklarımız geleceğe hazırlayacağız.” Diye konuştu.

‘Çobanların Sigorta primlerini devlet ödeyecek’

Çiftçi’ye mazotu 3 liradan verip elektrik fiyatlarını da düşüreceklerini söyleyen İnce, “Çiftçi kardeşim, size söz veriyorum mazot 3 TL olacak, elektrik fiyatlarını düşüreceğiz, hayvan sağlığı için kullanılan ilaçları devlet bedava verecek. Hayvancılara sesleniyorum çocukluğumda çobanlık yapmış birisi olarak sesleniyorum, çobanların sigorta primlerini devlet ödeyecek. Bakın Dünyansın en büyük bölgesel kalkınma projelerinden bir tanesi birisi GAP’tır. 1989 yılından bu yana 100 milyar para harcadık ama işin ilginç yanı ne biliyor musunuz 100 milyar TL harcadık 125 Milyar TL geri aldık nereden geri aldık barajlardan örettiğimiz elektrikten geri aldık. Enerjide yüzde 80’lik kısmını tamamladık ama sulamada yüzde 30’lük kısmını tamamladık. GAP gibi bir büyük bir proje Şanlıurfa’da varsa hala kuyulardan su çekiliyorsa bu devletin, bu hükümetin bu Erdoğan’ın ayıbıdır. Size sözüm olsun 3 yıl içeresinde 1.3 milyon hektar alanı suyla buluşturacağız. Ceylanpınar’ı damızlık için, tohum ıslahı için Türkiye’nin ve bölgenin göz bebeği yapacağız. 15 yılda 190 milyar dolar tarımsal ithalat yaptılar. Bu devirde tarıma verdikleri destek ise 19 milyar dolardır. Yani dışardan aldıkları tarımsal ürünlerin onda birini çiftçiye verdiler.

Mercimeğin ana vatanı burası, buğdayın anavatanı burası ama ne yazık ki Kanada’dan mercimek alıyoruz, Rusya’dan buğday alıyoruz. Tarımı yeryüzü Göbeklitepe’den öğrendi, bu durum ne yazık ki Türkiye’ye hiç yakışmıyor. Rusya’dan çiftçi mazotun litresini 0,68 kuruştan alırken Amerika Birleşik Devletlerinde 0,85, Türkiye’de ise 1,27 Dolara alıyor.” İfadelerini kullandı.

‘Bütün şehirlerin eğitim ortalamasını eşitleyeceğiz’

Gerçekleştirilen mitingin sonunda Şanlıurfa eğitimine değinen İnce, Şanlıurfa’da ilkokullarda sınıflardaki öğrenci ortalamasının 37 olduğunu ifade ederek, “Şanlıurfa’da ilkokullarda derslik başına öğrenci sayısı 37 Yalova’da derslik başına öğrenci sayısı 18 bu doğru değil, Yalova’da derslik başına öğrenci sayısı 18 ise Şanlıurfa’da olacak. Böyle adalet olmaz, böyle barış olmaz, böyle kardeşlikle olmaz. Bu ülkenin sınırlarında bereket fışkırtacağız. Bu ülkenin topraklarında Harran’da Şanlıurfa’da silah sesi ile değil traktör sesi ile uyanacağız. Size söz veriyorum Cumhurbaşkanı olduğumda çiftçinin borcunu Temmuz bitmeden sileceğiz. Sözüm olsun. Sizle bir şey daha paylaşmak istiyorum, içimi acıtan bir şeyi Şanlıurfa benim memleketim Trabzon memleketim, Adıyaman memleketimdir. Ben seçildiğimde ilk işim 24 saat için OHAL’i kaldırmak olacaktır.” Diyerek sözlerine son verdi.

Öte yandan miting sırasında açılan pankartlar ve atılan sloganlar mitinge damgasını vurdu. CHP adayı Muharrem ince alandan ayrıldıktan sonra yol kenarında bekleyen vatandaşları otobüsten selamalardı vatandaşların da oldukça yoğun ilgisi ile karşılandı.

07 Haz 2018 - 06:56 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.