Minik Yıldız Böbrek Bekliyor!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde nefrotik sendrom (böbrek kaynaklı protein kaçağı) nedeniyle yoğun bakıma alınan 3 yaşındaki çocuk böbrek nakli

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesine bağlı Ayvanat Mahallesi'nde yaşayan Kasım ve Hacer Lale çifti, nefrotik sendrom (böbrek kaynaklı protein kaçağı) nedeniyle daha önce 2 çocuğunu kaybetti. Uzun yıllar hastalıkla mücadele eden Lale çiftinin dünyası, kızı Yıldız’a da aynı teşhisin konulmasıyla bir daha yıkıldı.

Şu an 3 yaşında olan Yıldız'a da nefrotik sendrom teşhisi konulması üzerine, ailenin mücadelesi tekrar başladı. Minik kızın tedavisi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde devam ediyorken bir süre önce yoğun bakıma alındı.

Kızı gözlerinin önünde gün geçtikçe eriyen baba Kasım Lale, Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım kapısında sevindirici bir haber bekliyor.

Kendisi ve eşinin dokusunun uymaması nedeniyle elinden bir şey gelmeyen çaresiz baba, kızı için böbrek nakli verecek duyarlı vatandaşları bekliyor.

Hastalık nedeniyle uzun süreli işlerde çalışamadığını dile getiren baba Kasım Lale, “Uzun süren tedaviler nedeniyle kalıcı olarak bir iş yerinde çalışamıyorum. Haliyle geçim derdi, tedavi ve yol masrafları derken elimde avucumda olanı bitirdim. Bütün bunları da geçtim ki kızım gözlerimin önünde eriyor ve ben hiçbir şey yapamıyorum. Duyarlı vatandaşlardan rica ediyorum, kızım yoğun bakımda ve ölmesin.” dedi.

11 Eyl 2019 - 14:32 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.