Milletvekili Özcan'dan ŞUÇGAD’A Ziyaret

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak'ı dernek binasında ziyaret etti.

AK Parti 27. Dönem Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğini ziyarette bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette vekil Özcan’ı dernek başkanı Tahir Gülebak ve üyeleri karşıladı. Dernek binasında ŞUÇGAD üyeleri ile bir araya gelen Özcan, burada Şanlıurfa’nın sorun ve sıkıntılarını yanı sıra Vekil Özcan basının önemine de değindi.

Kendilerinin de Urfa’da yaşanan gelişmeleri objektif bir şekilde basından takip ettiğini birçok şeyi bile basın yolu ile duyduklarını söyleyerek bundan dolayı basının çok önemli bir meslek olduğunu söyledi.

Ardından konuşan dernek başkanı Tahir Gülebak ise, dernek olarak yaptığı faaliyetleri anlattı. Derneklerinin bölgenin be şehrin en büyük derneklerinden biri olduğunu söyleyen Gülebak, toplam üye sayılarının 189 olduğunu söyledi. bu alanda diğer bölgelerde bulunan basın mensupları ile bir araya geldiklerini onları Urfa’da misafir ederek Urfa’nın tanıtıma katkı sağladıklarını söyleyen Gülebak, bundan dolayı bu projeyi bu yılda sürdürmek istediklerini söyledi.

‘Projelerle doğu ve batıyı kaynaştırdık’

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, “Derneğimizin 189 üyesi bulunmaktadır. Tüm ilçelerde üyeleri bulunan aynı zamanda 79 tane üyesinin sarı basın kartı olan bir derneğimiz Şanlıurfa’nın ve bölgenin en büyük derneklerinden birisidir. Şuanda biz Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna üyeyiz, yönetiminde yer alıyoruz aynı zamanda. Faaliyetlerimiz ise günü geldi Urfa genelindeki bütün gazeteci arkadaşlarımızı 5 yıldızlı otelde tatile gittik, bizim amacımız Urfa dışındakilerin Urfa’ya başka gözle bakmalarıdır. Bütün devlet kurumları ile içli dışlı çalışıyoruz, Türkiye genelinde Başsavcılıkta basın bürosu açan ilk derneğiz. Amacımız devlet ile basın arasındaki kopukluğu gidermekti mesela bir gazeteci arkadaşımız Başsavcılığa gittiğinde bir sıkını varsa muhatap olacak kimseyi bulamıyordu. Özellikle Karadeniz bölgesindeki gazeteci arkadaşlarımız burada ağırladık, Urfa’yı onlara en güzel şekilde tanıtıp anlattık. Daha sonra onlar bizleri Trabzon ve diğer illere çağırdılar biz gittik. Bu projeyi de iç işleri bakanlığı düzenlemişti onlarda bu tür projelere büyük destekler veriyorlar. Yani Doğu ile Batı’yı kaynaştırmış olduk. Biz Trabzon’a gittiğimizde biz onları gazetelerimizde yazıp anlattık, onlar buraya geldiklerinde ise bu sefer onlar kendi medyalarında yazıp anlattı bizleri. Yine iç işleri bakanlığında başvurumuz var bu yılda Ege bölgesine gideceğiz, onları buraya getireceğiz. Derneğimizin amaçlarından bazıları da bir gazeteci meslektaşımızın sahipsiz olmadığın, taziyesinden tutun, mutlu gününe kadar hep beraber oluyoruz. Yani menfaat ikinci planda yer alıyor, ilk önce insanlık ilk önce meslektaşımız diyoruz. Yani gün gittikçe büyüyoruz, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunda yönetimdeyiz. Şuanda aynı zamanda Türkiye Medya İŞ Sendikasının ikinci başkanıyız. Bunları da arkadaşlarımızla beraber birlik ve beraberlik içinde yapıyoruz.” Dedi.

‘Bizim basına çok ihtiyacımız var’

“Gerçekten çok teşekkür ediyorum çalışan gazeteciler derneğine böyle güzel çalışmalar etkinlikler yaptıkları için böyle çalışmalarla Urfa’yı temsil edikleri için.” Diyen Milletvekili Halil Özcan, “Bizim basına çok ihtiyacımız var siyasi olsun, Urfa’nın gündemini objektif bir şekilde yansıtmaları olsun çok yerde ihtiyacımız var. Basın gerçekten takdir edilmesi gereken bir meslek. Tanıdığımız tanımadığımız arkadaşlarda var ilçelerimizde eksiklerimiz var ama dediğiniz gibi ilçelere gittiğimiz zaman bunun basın kimdir bilmiyorum zaman buldukça ilçelerdeki gazeteleri de ziyaret ederim ama burada gazetede arkadaşları gördüm inşallah ziyarete giderken bu toplantı da aklıma gelir.” dedi.

‘Basına da bizlere de düşen sorumluluklar var’

Vekil Özcan, “Dediğiniz doğrudan temin olmaması lazım hem kuruma zarar veriyor hem de halka zarar veriyor. Basına da reklam vermedikleri için ilçelerdeki basının da ayakta durması çok zor desteklere ihtiyaçları var. Biz siyasiler basında öğreniyoruz her şeyi objektif basında var bir tarafa meyil etmemeleri lazım çok önemli bir konu. Basın yandaş olmamalı objektif olmalı hedefimiz memleketimiz vatandaşlarımız o şekilde de yansıtılırsa memnun oluruz. Bizlere düşen şeylerde var bu konu da inşallah bizlere de düşen her şeyi yapacağız yanınızda olacağız. Bizde sizlerden her zaman objektif olmanızı beklerim adalet her yerde olmalı adil olmalıyız. Bazen kasti haberler yapılır mesela doğru haber yaparsın ama rahatsız edici haber olur.” Diye konuştu.

06 Ağu 2018 - 06:21 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.