Memleket Sevdasıyla ‘’Babder’’i Kurdu!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinden olan iş adamı Abdurrahman Başaran memleketi Siverek'e olan özlemini ve sevdasını düşünerek destek amaçlı

serdar yavuz
Haber albümü için resme tıklayın

BABDER

( Bab Köyü ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma Derneği) kurucusu Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinden olan Abdurrahman Başaran yaptığı projelerle Siverek ve köylerini geliştirme hedefi taşıyor. İş insanı olarak deri sektöründe hizmet veren Başaran memleket özlemi ve sevdasıyla BABDER’i kurarak bünyesindeki Siverekli üyeleriyle Siverek’e neler katabilecekleri konusunda çalışmalar yürütüyorlar.

Siverekli köşe yazarımız Arzu Kılıç’ın İş İnsanı Abdurrahman Başaran ile Urfanatik’e yaptığı röportaj;

Kısaca Kendinizi Tanıtabilir Misiniz?

Öncelikle konuk ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum, sizinle röportaj yapmak bir Bab’lı olarak gurur verici.

Abdurrahman Başaran 1976 Kapıkaya köyünde dünyaya geldi kısa kısa hayat hikâyemi anlatmak istiyorum 1983-1988 yılında ilkokulu Kapıkaya’da bitirdim 1993 yılında İstanbul’a deri sektöründe özel bir şirkette çalışmaya başladım. 1996 yılında vatani görevimi yaptıktan sonra 1998 yılında evlendim aynı sene içinde Siverek’te küçük bir işletme açtım daha sonra 2000 yılında kapatıp 2002 yılında İstanbul’a geldim yine deri sektöründe kendi işimi kurdum.

BABDER’i Kurma Fikri Nasıl Oluştu? BABDER Kurulum Sürecinde Nasıl Bir Yol İzlediniz?

2002 yılında bir x bir partide bazı görevler aldım 2004 yılında iş yerimi devir ettim 2008 yılında kendi fikrimle köyümüzün derneğini kurmak için arayış içerisine girdim ve fikir toplamaya başladım bu fikrim 6 sene sürdü. Süre içeresinde sosyal medya üzerinde paylaşımlar yaparak köylerimizin reklamını yapmaya devam ettim. Resmi kuruluşu olmadan sanki kurulmuş gibi yıllarca devam etim. Kolları sıvadım ve bir yerden başlamam lazımdı. 14 köy, 120 sülale, 60.000 bin nüfuslu büyük bir akraba yapısından oluşan insanların mutlaka derneği olmalıydı. Derneğimizi kurmak için Şanlıurfa Siverek Kapıkaya Bab Köyü ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında köylülerimizin desteği ile derneğimizi kurduk.. Kuruluş başvurusunu 27.02.2019 tarihinde yaptık. 05.05.2019 tarihinde büyük bir katılımla dernek açılışını gerçekleştirdik.

Dernek Kuruluş Aşamasında Süreç Nasıl İlerledi, Kimlerden Ne Tür Destek Aldınız?

Az önce belirttiğim gibi kuruluş aşaması uzun sürdü. Ortada resmi bir dernek kuruluşu yokken sanki bir dernek bünyesinde hareket ediyormuşçasına plan, program ve çalışmalara devam ettim. Profesyonel anlamda herhangi kurum-kuruluş ya da kişiler destek almadım. Uzun çabalarım, araştırmalarım, gözlemlerim sonucunda köylülerimden aldığım enerji ve destekle yola devam ederek sonuca ulaştım.

Planladığınız Projelerinizden Ve Etkinliklerinizden Bahseder Misiniz?

Her dernek başkanı gibi bende köylülerime, hemşerilerime faydalı projeler sunmak isterim. Projelerim ve hedeflerim başta olmazsa olmazım. Çocuklar önceliğim, eğitimde anaokulundan ilköğretim lise ve üniversiteye kadar çocuklarımıza maksimum fayda sağlamanın plan programlarını yapmakta çözümler aramaktayım. Özellikle ekonomik sıkıntılardan dolayı okuyamayan çocuklarımıza burs imkanları sağlamaya çalışmaktayız. Çocukları çocuk işçilikten kurtarıp çocukluklarını yaşamaları için elimizden geleni yapacağız. Belli periyotlar da bir araya gelerek dayanışma içerisinde sosyal hayatı destekleyici aktiviteler ve etkinlikler yapacağız.

BABDER’i Diğer Derneklerden Ayıran Farklar Nelerdir?

Bizim derneğimiz şeffaf bir dernek. Derneğimizi asla ticaretimize kişisel çıkarlarımıza alet etmeyeceğiz. Değerli köylülerimize, hemşerilerimize daima nasıl fayda sağlayacağımızı düşüneceğiz. Bir çocuk sevindirmek, ihtiyaç sahibine yardım etmek, darda kalanın yardımına koşup sıkıntıları çözmenin yollarını arayacağız. Değerlerimizi, kültürümüzü yapacağımız etkinlik ve çalışmalarla bir sonraki nesile aktaracağız. Çocuklarımızın, gençlerimizin metropollerde kültürlerinin dejenere olmasına müsaade etmeyeceğiz. Çağa ayak uydururken geçmişlerinden ödün vermemeleri gerektiğini öğreteceğiz.

Derneğinizin Tanıtım Toplantısı Nasıl Geçti? Hemşerilerinizin Yorumları Ne Yönde Oldu?

Derneğimizin açılış toplantısına çok değerli hemşerilerimiz, köylülerimiz ve akrabalarımız yoğun ilgi gösterdi. Derneğimizin açılış nedenini misafirlerimize doğru anlatıp organizasyondan memnun ayrılmaları adına elimizden geleni yaptık. Aldığımız dönütlere göre herkes memnun olduğu kanısına vardık.

Ülkemizde Her Geçen Gün Dernek Sayısı Artış Göstermektedir. Derneklere Sizce Sınırlama Getirilmeli Mi Veya Denetlenmeli Mi?

Derneklere sınırlama getirilmesini çok doğru bulmuyorum, açılış için belli kriterler belirlenebiliniz. Ama denetleme konusuna sıcak bakıyorum, farklı amaçlar ya da kişisel çıkarlar için kurulan dernekler denetlemeler sayesinde yanlışları ortaya çıkarılarak topluma verdikleri zararlar engellenebiliniz.

Derneğiniz Çok Yeni, İlerleyen Süreçte Hemşerilerinizden Beklentileriniz Nelerdir?

Derneğimize üye olan olmayan herkese her zaman kapımız açık, elimizden geldiği sürece derneğimiz ve şahsım adına destek ve yardımlarına hazırız. Bizleri yalnız bırakmasınlar, birbirimize daha çok kenetlenmeyiz, birlikten kuvvet doğar demiş atalarımız.

19 Eki 2019 - 09:11 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.