Malatya’dan Kız İstemeye Geldiler Urfa’da Dolandırıldılar

Malatya'dan Şanlıurfa'ya kız istemeye gelen bir aile kız istedikten sonra başlık parasını da verdiler. Ardından çeyiz için alışverişe çıkan

Malatya’dan Kız İstemeye Geldiler Urfa’da Dolandırıldılar
gundi63
Video için play'e tıklayın

Haber: Mehmet Kaması

Malatya’da oturan aile, oğullarını evlendirmek için kız aramaya başladı. Mağdur ailenin iddiasına göre, Şanlıurfa merkezde eniştelerinin aracılığı ile buraya gelip kız istediler. İstediklerini kızın ailesinin de razı olmasından sonra Urfa’ya gelen Malatyalı aile burada kızı istediler.

Karşılıklı anlaşılmanın üzerine iki aile kız alıp vermede anlaştılar. Sözde kız tarafı olduklarını tanıtan aile başlık parasını alarak, daha sonra düğün listesini hazırladılar. Her şeyi kabul eden Malatyalı aile hiç bir şey yokmuş gibi birlikte düğün alışverişine de çıktılar. Düğün alışverişindeyken sözde kızın ailesi olan kişilerden şüphelenmeye başladılar. Bunun üzerine polis ekiplerine haber veren Malatyalı aile polisin düğün alışverişi yerine gelmesi ile dolandırıldıklarını anladılar.

İstemeye geldikleri kızın ve kişilerin dolandırıcı olduklarını ve kendilerini dolandırmak için öyle bir yola başvurduğunu anlayan Malatyalı aile dolandırıcılardan şikâyetçi oldular. Geldikleri Urfa’da neye uğradıklarını şaşıran ailenin iddiasına göre işin içinde eniştelerinindi olduğunu söylediler. Dolandırıcıların ise ailenin verdiklerini başlık parası ve yapacakları alışveriş eşyalarını alıp ortadan kaybolmayı düşündüğü ortaya çıktı.

Dolandırıcıları düğün alışverişinde yakalayan polis ekipleri ise kişileri gözaltına alıp emniyete götürdüler.

13 Ara 2017 - 09:12 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.