Maddi Durumu Kötü Olan Aile Zor Günler Yaşıyor

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Selçuklu Mahallesinde bulunan ve zor günler yaşadığını dile getiren bir aile yetkililerden yardım bekliyor.

Maddi Durumu Kötü Olan Aile Zor Günler Yaşıyor
Fatma
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Selçuklu mahallesinde bulunan 4 kişilik aile olduğunu dile getiren Fatma Çapan Urfanatik Gazetesi'ne hayatın gerçeklerini bir bir anlattı.

Zor anlar yaşayan Fatma Çapan şu ifadeleri dile getirdi;

“Ben yetkililerden, devletten yardım bekliyorum. Benim temiz bir eve ihtiyacım var, çocuklarımı içinde barındıracağım ve ısıtacağım bir yer istiyorum. Maddi sıkıntılarım da var gıda ve çocuklarımı giydireceğim eşyalara da ihtiyacım var. Evde 5 nüfus yaşıyor ve buradan yetkililerden yardım istiyorum, çocukların geçimlerini hiçbir şekilde karşılayamıyorum. Bakkal,fırın ve ondan bundan borç ederek çocukların geçimini sağlıyorum ama borç ede ede nereye kadar yaşayabiliriz ki zaten ay gelip çatınca 2 ayda bir çocukların okul parası ile evin kirasını borç aldığım kişilere veriyorum oda çektiğim gibi bitiyor.

Eşim yok bizden ayrıldı geçen günlerde de kardeşinin vefat ettiğini dile getiren Çapan, eşim yaşça büyük olduğu için çocuklarımı bırakıp gitti ve bunun için çocukların nafaka parasını vermediği için bende dava açtım ve şuanda kendisi hapise atıldı ve yaşaması pek uzun olmadığını söyleyen Fatma Çapan onunda hapiste bilemedin 1 sene ömrü kaldığını söyledi.

Çocukların biri 15'ine yeni girmiş ,diğeri 14 ve küçüklerinden biri 9 yaşında digeri ise 8 yaşında olduğunu belirten Fatma Çapan bir an önce yetkililerden yardım bekliyorum ve çocuklarıma yedireceğim kuru bir ekmek yok. Haftaya kiramız dolduğu için ev sahibi bizi çıkaracağını söyledi ve bunun için belediye başkanları, bakanar ve devletten yardım bekliyorum dedi. Çocuklarımın okula zorluklar içerisinde götürüyorum ve bu zorluklarla okutuyorum, buda yetmiyor. Okulda hocalar bizden para istiyor ve bizimde elimizde olmadığı için veremiyoruz ve bunun için çocuklarımı okula eksik malzeme ile gönderiyorum, yine yetmiyor çocukların okula aç gidip geldiğini söyledi.

09 May 2017 - 17:13 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.