Madde Bağımlılığını Ozanlarla Öğrencilere Anlatıyor

Şanlıurfa Yeşilay Şubesi okullarda madde bağımlılıklarının zararlarını öğrencilere anlatmak için farklı bir yöntem kullanıyor. Öğrencilerin

Şanlıurfa Yeşilay Şubesi İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ve Şanlıurfa İl Müftülüğü destekli Şanlıurfa genelindeki okullarda madde bağımlılığında farkındalık yaratmak ve öğrencilerin bu bağımlılıkların zararlarının farkına varması adına farklı bir yöntem kullanıyor. Daha şimdiye kadar kimsenin yapmadığı bit yöntem ile okullarda madde bağımlılığı farkındalığını yaratan Yeşilay Şubesi, hem öğrencileri eğlendiriyor hem de bilinçlendiriyor.

Şanlıurfalı halk ozanları ile birlikte okul okul gezen Yeşilay Şube Başkanı Muharrem Çelik, burada madde bağımlılığı seminerlerinde ozanların söyledikleri doğaçlamalarla öğrencileri bilinçlendiriyorlar. Şanlıurfalı halk ozanlarından Aşık Mehmet Batur, Aşık Kul Cemali Kılıç ile Aşık Reşat Yanıkses birbirinden güzel türkülerini öğrenciler için seslendirdi. Öğrencilerin alkış tutarak eşlik ettiği türkülerle hep bir ağızdan “uyuşturucuya hayır” sloganı atıldı.

‘Biz Sizler için çalışıyoruz’

Her gün farklı bit okulda bunu yapan Yeşilay Şubesinin son uğrak noktası Şanlıurfa Atatürk İlk ve Ortaokulu oldu. Burada ozanlarla birlikte öğrencilerde büyük farkındalık yaratan Muharrem Çelik şunları kaydetti

, “

Yeşilay bağımlılıklarla mücadele seminerimize hoş geldiniz.6 yıldır ilimizde bu şekilde kimi zaman öğrencilerimizle kimi zaman vatandaşlarımızla kimi zaman STK’larımızla kimi zaman basınla kimi zaman yöneticilerimizle sık sık bir araya geliyor ve ilimizin her türlü yanlış alışkanlıklarla seferber olmuş bulunmaktayız. Bu manada sevgili öğrencilerimizi hiçbir zaman bir örgüte bir şeye yem etmeyeceğimizi tekrarlıyorum. Biz sizin için gençler için çalışıyoruz.” dedi.

‘Türkülerle madde bağımlılığının zararlarını anlatıyoruz’

Aşık Mehmet Batur, “Atasözümüz derki çağırılmadığın yere görünme çağırıldığın yerde erinme muharrem hocam çağırdı bende seve seve geldim. Halka hizmet halkla birlikte olmak ozanın önemi halkın arasından olması. Sigaraya karşıyız alkole karşıyız onu dile getirmeye çalıştık fakat fazla bir zamanımız olmadı onu dile getiremedim sadece öğretmenlere seslendim Urfa türkülerini seslendim. Adamlar 100 senedir Urfalıyım ezelden 5 dakikada kaç tane Urfa türküsü okudum farkında mısınız. Ozan halkın malıdır ozan elli senede bir zor yetişiyor. Ben on senedir İstanbul’daydım iki senedir Şanlıurfa ya gelmişim. O yüzden Urfa türküleri çok yazdım yedi defa Konya âşıklar bayramında Çorum aşıklar bayramında yedi defa Türkiye birincisi oldum yedi sefer cumhuriyet altını madalya aldım ama hemşerilerim beni tanımıyor. O yüzden çağırıldığım yerden erinmem giderim.” Diye konuştu.

‘Sizleri sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlamak istiyoruz’

Son olarak yapılan madde bağımlılığı seminerinde konuşan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, “Sevgili öğrenciler 2236 okulumuzda yaklaşık 27000 öğretmenimizle birlikte sizi sağlıklı bir geleceğe hazırlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bunun için gerekli çalışmalar yapıyoruz. Kurumlarımızla kuruluşlarımızla Yeşilayla müftülüğümüzle valimizin liderliğinde sizi sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sevgili gençler Şanlıurfa da çok ciddi bir genç nüfusu var. Dünyanın yaş ortalaması 47 Türkiye’nin yaş ortalaması 34 Şanlıurfa’nın yaş ortalaması ise 19,50 yani öyle bir ilde yaşıyorsunuz ki sıfır yaşla 17 arasında tam 1 milyon tane genç var. Bu gençlerin en iyi şekilde eğitim öğretimden faydalanması için ve en iyi şekilde geleceğe hazırlanması için bütün eğitim camiasıyla birlikte Sizler için elimizden gelene yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘Okul dışındaki vaktinizi spor ve sanatla geçirin’

“Bizim tek amacımız var sizin yanlış davranışlara kötü maddelere ve size zarar verecek hiçbir melanete bulaşmadan en iyi şekilde eğitim öğretim görmenizi ve en iyi şekilde bir üst öğrenime gitmenizi arzu ediyoruz.” Diyen İl Milli Eğitim Müdürü Turan, “Bu konuda bizler gayret ederken sizlerdendi bir talebimiz var sevgili gençler okul dışında okulda almış olduğunuz eğitim öğretim akademik çalışmaların dışında kesinlikle boş zamanlarınızı kültürle sanatla sporla ve değerlerinizi öğrenerek geçirmenizi arzu ediyoruz. Bunun için belediyelerimizin diğer il müdürlüklerimizin bütün kurumlarımızın yaptığı kültür sanat sosyal etkinliklerimiz çalışmalar var. O çalışmalarda yer almanızı istiyoruz. Okulun yaptığı çalışmalarda yer almanızı istiyoruz. Yani sizi sadece geleceğe hazırlarken sadece akademik anlamda Türkçeyi matematiği veya sınavlarda iyi bir not almanızı biz başarılı bir sonuç olduğunu görmüyoruz. Aynı zamanda iyi bir insan olarak yetişmenizi istiyoruz. Eğitim zaten böyle bir şey eğitim sadece Türkçe matematik öğretmek değil eğitim aynı zamanda sizin gelecekte hangi meslek sahibi olursanız olun vatanı milletini seven dürüst iyi insanlar olmanızı istiyoruz bu çalışmada bize destek veren kurumlarımıza belediyelerimize müftülüklerimize yeşil ay a bütün okul müdürlerimize öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Sizlere gelecekte sağlıklı mutlu ömürler diliyorum.” Şeklinde konuştu.

#

12 Ara 2017 - 16:59 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.