“Kış Boyunca Çamurlu Yolda Okula Gidip,Gelemeyiz”

Şanlıurfa'ın Haliliye ilçesine bağlı Boydere köyünde yapılmayan yollar köy sakinlerini mağdur etmeye devam ederken yağışlı havanın da etkisiyle

“Kış Boyunca Çamurlu Yolda Okula Gidip,Gelemeyiz”
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa’da son iki –üç haftadır etkili olan yağışların özellikle kırsal bölgelerde yaşayan insanların çektiği ulaşım sıkıntılarve özellikle okula giden öğrencilerin çamurlu yoldaki çillerini ortaya çıkarttı.

“Bataklı Yollarda Çocuklarımızı Okula Göndermek İstemiyoruz”

Aylardır çamur ve çukurdan geçilemeyen yolları kullanabilmek için kendi imkânlarıyla bir şeyler yapmaya çalıştıklarını belirten Mahalle sakinleri, “Etkili olan yağışların yol olmadığı için kendilerini çok olumsuz etkilediğini ve okula giden çocukların çamur, bataklık olan bu yollardan gitmek zorunda kaldığını ve hatta bazı günlerde yağmur çok yağdığı için bu bataklı yollarda çocuklarını okula göndermediklerini belirten mahalle sakinleri yetkili kişilerden yardım bekliyoruz” dedi.

“Artık Bir Yetkilinin Sesimizin Duymasını İstiyoruz”

Son iki üç hafadır yağışlı havalarla birlikte mağduriyetlerinin daha da arttığını ve bu durumu yetkili mercilere bildirmelerine rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını ileri süren Eşref İbrahim Güneş, “Burası Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Boydere mahallesi, şehir merkezinden 8 km uzaktayız ama yoların hali ortada. Önümüz kış, kış ayı içerisinde öğrenciler her gün okulla gidip geliyorlar. Defalarca yol için Belediye’ye başvurmamıza rağmen bir yerlere gönderiyorlar. Artık bir yetkilinin sesimizin duymasını istiyoruz, 10 yıl önce bu yola kum döküldü ve o zamandan sonra hiç kimse bu yolara bakamaz oldu. DSİ’ye başvurduk DSİ Belediye’nin yapması gerektiğini söylüyor belediyeye girdiğimizde belediye yine DSİ’ye yönelttiriyor. Yetkililerden yolumuzun yapılmasını istiyoruz.” Diye konuştu

“Kış Boyunca Çamurlu Yolda Okula Gidip Gelemeyiz”

Okula giden minik bir kız çocuğu ise , “Yetkililerden yol istiyoruz, her gün okulla gidip,geliyoruz üstümüz başımız çamur oluyor. Lütfen bir yetkili duysun sesimizi. Kış ayı boyunca her gün çamurlu yolarda okula gidip gelemeyiz.” dedi.

Haber: Ayhan KESİCİ

20 Ara 2018 - 15:57 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.