Kent Konseyi Seçimi Bu Pazar Yapılıyor

2014 yılından beridir yapılamayan Şanlıurfa Kent Konseyi Seçimleri bu Pazar günü yapılıyor. Yapılacak olan seçimde sadece bir aday bulunuyor o aday

Şanlıurfa Büyükşehir statüsüne çıkması ile bu yana yapılmayan KentKonseyiSeçimleri bu pazar günü yapılıyor. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç birkaç kez girişimlerde bulunmasına rağmen bir türlü yapamadığı kent konseyi seçimlerine bir gün kaldı. Ardından büyükşehir belediye başkanlığı görevine getirilen Nihat Çiftçi ’de 2 yıla aşkındır görevde olmasına rağmen bir türlü yapmadıkları Kent Konseyi Seçimlerini bu Pazar günü yapacak. Mevcut başkan Yusuf Sabri Dişlinin aday olmayacağını dediği kent konseyi seçimlerinde alınan bilgiye göre sadece bir adayın olduğu ve o adayında Erkan Sözen’in olduğu öğrenildi.

2014 yılından bu yana yapılmayan ve üstü kapalı bir şekilde konuşulmayan kent konseyi seçimleri Pazar günü Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Kültür merkezinde yapılacak. Yapılacak olan kent konseyi seçimleri 300 üzerinde üyesi bulunuyor. Eski ve yeni başvurularla birlikte toplanda 300 üye sayısına ulaşan kent konseyi şuan herkesin dört gözle beklediği seçimler arasında. Bir şehrin simgesi durumunda olan kent konsey seçimlerine şuanda gözüken tek aday ile girilecek.

Bir kentin kulağı sesi ve çözüm kanalı olan kent konseyinin nasıl geçeceği ve ne gibi kararların alınacağı ise merakle bekleniliyor.

Çekişmeli geçmesi planlanan kent konsey seçim tarihleri açıklanır açıklanmaz Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı yapılacak olan seçimi ve süreci sert bir dille eleştirmişti. Kent konseyinin kimsenin ortak malı olmadığına ve bir partinin eline bırakmayacaklarını belirten MHP İl Başkanı yapılacak olan seçimin bile ne kadar hararetli geçeceğini göstermişti.

Haber: Mehmet Kaması

25 Kas 2017 - 10:12 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.