Keme Tezgahlarda Yerlerini Aldı

Nisan ayından itibaren Urfalıların damak zevkine hitap etmeye başlayan keme tezgahlardaki yerini aldı.

Özellikle kebapta kullanılan keme satışa çıktı. Şanlıurfalıların çoğunlukla kebap ve yumurta ile kullandığı keme 3 ay boyunca Urfalıların damak zevkine hitap edecek.Nisan’dan itibaren Şanlıurfa topraklarından da çıktı.Boş arazilerde toplanan kemeler kilosu 100 liradan tezgahlarda satışa çıkarıldı.

Keme mantarın faydaları şunlardır.

Keme Mantarının faydaları saymakla bitmez ancak bazılarını sıralayalım.
Bitkisel tedavilerde kullanılan domalan mantarının faydalarını sıralayacak olursak:
Omuriliğin kuvvetlendirilmesinin bitkisel tedavisinde kullanılır.
Kolesterol tedavisinde kullanılır.
Yüksek Kolesterolü Düşürmek İçin :
Gerekli Malzemeler : Şahtere otu, Boy otu, keme mantarı, Frenk maydanozu, Lavanta çiçeği, Ada çayı, Akdiken yaprağı, Ihlamur, Nane
Hazırlanış Şekli :
* Şahtere otu, boy otu ile birlikte suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvıya kıyılmış keme mantarı ilave edilerek lapa kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan bu lapadan günde üç çorba kaşığı yenir.
* Frenk maydanozu, lavanta çiçeği ve ada çayı aynı kaba konarak demlenir. Süzülerek elde edilen karışıma şeker ilave edilerek şerbet kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Isıtılan bu şerbetten sabah ve akşam iki bardak içilir.
* Akdiken yaprağı ve ıhlamur suda kaynatılarak demlenir. Süzüldükten sonra elde edilen karışıma nane tozu ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bu şuruptan yemeklerden önce ve sonra bir çorba kaşığı içilir.

06 Nis 2018 - 09:36 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.