Kayıp Kaçak Oranlarının Düşürülmesi Yerine, Kesinti Yapan DEDAŞ!

Türkiye'de kaçak elektrik oranlarının en yüksek olduğu iddia edilen illerin başında gelen Şanlıurfa'da tüm sorumluluk vatandaşlardaymış

Hâlbuki en büyük sıkıntı Dedaş’ın kanun ve tüzükleri didik didik ederek vatandaşın aleyhine olan tüm maddeleri ön plana çıkarması vatandaşın lehine tüm maddeler göz ardı etmesinden kaynaklanmaktadır.

Şanlıurfa’da kayıp-kaçak oranlarının düşürülmesi için gerekli enerji nakil hatlarının bakım ve onarımını zamanında ve gerektiği gibi yapmayarak şehirde sık sık elektrik kesintilerine sebebiyet vermek Dedaş’ın sorumluluğundadır.
Dedaş firması Şanlıurfa’da faaliyet gösteren mühendis, tekniker ve teknisyenlerden oluşan proje müelliflerine türlü türlü zorluklar çıkararak proje çizim ve kontrolünü yavaşlatmaktadır.
Dedaş firması Şanlıurfa’da yerinde abonelik adı altında kanunsuz bir uygulama yaparak vatandaşa mesken abonesi yerine şantiye abonesi verilmektedir.
Mesken abonesi yerine şantiye abonesi veren Dedaş’ın bu işten menfaatleri şöyledir;

1-

Şantiye abonesi teminat bedeli mesken abonesi teminat bedelinden yüksektir.

2-

Şantiye abonesi elektrik tüketim bedeli mesken abonesinden yüksektir.

Normal mesken abonesine müracaat eden vatandaşa bin bir zorluk çıkartılarak zaman kaybettirilmektedir. Bu süre zarfında vatandaşa abonesizlikten cezai işlem uygulanmaktadır.
Şanlıurfa’da abone vermeyi zorlaştırarak kayıp kaçak oranlarının yüksek kalması sağlanmaktadır. Böylece devletten alınacak kayıp kaçak bedeli yüksek olmaktadır.
Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Elektrikçiler Odasına bağlı proje müellifleriyle bazı Elektrik mühendisleri tarafından hazırlanarak imza altına alınan bu bildiri ile Dedaş’ın Şanlıurfa’da bulunan elektrik proje müellifleri ve bağlı bulundukları STK başkanlıkları ile temasa geçerek vatandaş lehine uygulamalar için ortak bir yolun izlenmesi gerekmektedir.

ŞANLIURFA ELEKTRİK VE ELEKTRONİKÇİLER ODASI BAŞKANLIĞI

’NIN

BASIN BİLDİRİSİDİR.

24 Nis 2017 - 23:58 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.