Katliam ve Zulüm, Siyonist Zihniyetin Karakteridir

Siyonist rejim Toprak Günü'nün 42. yılı münasebetiyle 30 Mart'tan bu yana Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü

Tek amaçları Siyonistler tarafından zorla çıkarıldıkları vatanlarına geri dönüş iradesini gündeme taşımak ve Gazze'ye 2006'dan beri uygulanan haksız ve gayri insani ablukanın kaldırılması taleplerini dünyaya duyurmak olan Gazzeli kardeşlerimiz keskin nişancılar tarafından hedef gözetilerek katlediliyor. Bugüne kadar "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinde 140'tan fazla Gazzeli kardeşimiz Siyonist rejim askerlerince hunharca şehit edildi.

Birçok ülkeye insan haklarına saygı göstermediği gerekçesiyle ekonomik ve siyasi ambargo uygulayan ABD ve batılı devletler giderek daha da faşistleşen ve insan haklarını yok saymayı bir devlet politikası olarak her geçen gün daha da kurumsallaştıran Siyonist İsrail’e ise askeri ve siyasi desteğini artırarak devam etmektedir.

Bütün dünyanın itirazlarına karşın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyarak büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyan ABD, ırkçı Yahudi Ulus Devlet Yasası’nı da destekliyor.

Filistin halkını ve kendi vatanlarındaki meşru haklarını inkar eden, Arapçayı resmi dil olmaktan çıkaran, mevcut ırkçı ve ayrımcı politikaları yasallaştıran bu apartheid yasasının Trump döneminde gündeme getirilmesi kesinlikle tesadüf değil.

Siyonistlerin bütün hukuksuzluklarına açık ve şartsız destek veren Trump ve evanjelist neocon ekibinin verdiği cesaret, Siyonist rejimin azgınlıkta haddi aşmasının da temel nedenidir.

Bu alçakça güven ve güçle, son günlerde Gazze’ye savaş uçakları, tank ve toplarla saldırılar düzenleyerek kardeşlerimizi katleden terörist İsrail rejiminin saldırıları karşısında, özelde Gazze genelde ise Filistin halkı meşru direnme hakkını kullanarak imkânsızlıklar içinde kendisini savunmaktadır.

Dünkü saldırılarda dört Filistinli kardeşimiz şehit düşmüş, onlarcası da yaralanmıştır. Gece saatlerine kadar Gazze’ye uçaklarla, toplarla, tanklarla saldıran İsrail rejimi Gazze halkının direnişi karşısında kayıplar verince ateşkese razı olmuştur.

Elbette Filistin halkının taraf olduğu her türlü ateşkes ve anlaşmayı önemsiyoruz. Daha az ölüm ve daha az yıkım getirecek ateşkesi destekliyoruz. Ancak şunu da açık ve net olarak söylüyoruz ki her türlü ahlaki değerden yoksun bir terör devleti olan faşist İsrail rejimi, Filistin topraklarından tamamen sökülüp atılmadıkça hiçbir ateşkes ve hiçbir anlaşma bölgede kalıcı bir barışı, Filistin halkının güvenliğini ve bölgesel huzuru mümkün kılmaz. Tarih bunun şahididir. Daha önce yapılan hiçbir ateşkese ve dahası hiçbir uluslararası anlaşmaya sadık kalmayan ahlaksız Siyonist rejimin sicili son derece kirlidir. Katliam, sürgün ve soykırım Siyonist ırkçı zihniyetin karakteridir.

Biz, Türkiye’nin be Şanlıurfa'nın en büyük sendikası ve STK’sı olarak, Filistin halkının zulme karşı meşru direnişini, vatanlarına dönmek için verdikleri her türlü meşru mücadeleyi destekliyoruz. Dün olduğu gibi bugün de mazlumun, haklının yanında, zulmün ise karşısındayız.

Başta BM olmak üzere, bütün uluslararası ve bölgesel karar alıcılar ile İslam ülkelerini, Filistinlilerin çığlığını duymaya, Siyonist rejimin zulmünü görmeye, Siyonist İsrail saldırganlığını durdurmaya, gayri insani ve hukuksuz Gazze ablukasını sonlandırmaya ve Filistin halkının masumiyetini giderecek adil bir çözüme destek vermeye çağırıyoruz.

Siyonist İsrail terörünün şehit ettiği kardeşlerimize yüce Rabbimizden rahmet, yaralılara acil şifalar, izzet ve onurun sembolü Filistin halkına ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz.

HABER MERKEZİ

21 Tem 2018 - 15:54 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.