Karakeçi Kilimleri Kursiyerlerin Elinde Hayat Buluyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kendine has renk ve motifleriyle bilinen ancak giderek unutulmaya başlanan Karakeçi kilimleri Siverek Halk Eğitimi

Siverek yöresinde bir dönem her evde bulunan ancak değişen yaşam koşullarıyla unutulmaya yüz tutan Karakeçi kilimlerinin yaşatılması için Siverek Halk Eğitimi Merkezince kurs açıldı.

Açılan kursla unutulmaya yüz tutan Karakeçili kilimi dokumacılığı canlandırılmaya başlandı.

Siverek Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mahmut Kışlar, yaptığı açıklamada, kilim sanatının köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, bu sanatın yaşatılması için kurs açtıklarını ifade etti.

Kışlar, kursiyerler tarafından yapımı tamamlanan kilimin kesim işlemini yaparak, kursiyerleri tebrik etti.

28 Kas 2018 - 03:02 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.