İsot Festivaline Ünlü İsimlerde Katılıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi düzenlediği basın toplantısında İsot Festivali'ne büyük bir ilgi beklediklerini söyledi.

Gerçekçi
Haber albümü için resme tıklayın

'Çiğköfte Yarışması', 'En Tatlı Acı İsot Yarışması', 'İsot Yeme Yarışması' ve 'İsot Yemekleri Sunumu'nun gerçekleştirileceği, Hülya Koçyiğit, Kıraç ve Canan Karatay'ın renk katacağı etkinlik programına ilişkin Başkan Nihat Çiftçi, şu açıklamayı yaptı:

"29 Eylül'de Sanatçımız Hülya Koçyiğit'in katılımı ile program açılışını gerçekleştireceğiz. 5 Ekim Cuma günü İsot'tan yapılan tüm yemeklerin sergilendiği program ve ardından Kortej yürüyüşümüz var. Festivale esnafımızın da katılım göstermesini istiyoruz, çünkü İsot tarihi hanlar bölgesinde esnafımızın sattığı en önemli ürün.

İsot'la yapılmış yemek yarışmaları ile devam edecek olan programlarımız Sevcan Orhan konseri ile devam edecek. 6 Ekim Cumartesi günü Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde yine İsot'tan yapılan 36 yemek sergilenecek. Yine tarladan sofraya uzanan fotoğraf yarışması aynı yerde yapılacak. Canan Karatay'ın katılımı ile İsot'un sağlığa faydaları noktasında bir konferans düzenlenecek. Daha sonra Hamarat Eller Çarşısında 7'den 70'e çiğköfte yarışmasını gerçekleştireceğiz. Gece lyas Yalçıntaş konseri ile 6 Ekim Cumartesini tamamlayacağız. 7 Ekim Pazar günü Dünyanın en tatlı acısı dediğimiz İsot'un yarışması yapılacak ve gecesinde ise sanatçımız Kıraç sahne alacak. Festival bu konserle sona erecek.

Esnaf ve Sanatkarlar Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Zirrat Odası, GAP Kalkınma İdaresi ve Türk Hava Yolları şu an katılım ve destek veren kurum kuruluşlarımızdır. Biz herkesin katılmasını istiyoruz, çünkü festivaller katılım olduğu zaman güzeldir. Bizler ana kurum olarak bunu tek başımıza yapabiliriz ama amaç ekonomik katkı değil kurumlarımızın bu işi sahiplenmesi ve yanımızda yer almaları. Gerek Tarihi Kentler Birliği Buluşması gerek ise İsot Festivalinin ön hazırlıklarını tamamladık. Şimdiden tüm hemşerilerimizi bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz İsot Festivaline davet ediyorum”

18 Eyl 2018 - 21:31 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.