İslâm Bilgeleri Şanlıurfa'da Bir Araya Geliyor

'İslam'ın Evrensel Mesajı: Barış Adalet Özgürlük” temasıyla 3-4- 5 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenecek 'Uluslararası İslâm Bilgeleri

İslâm Bilgeleri Şanlıurfa'da Bir Araya Geliyor
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek zirvede; “İslâm coğrafyasındaki siyasî-ekonomik istikrarsızlıklar ve bu istikrarsızlıklardan kaynaklanan şiddet hareketleri, küresel ölçekte yapılanmış terör örgütleri ve bu örgütler tarafından gerçekleştirilen şiddet eylemlerinin ‘İslâmî terör’ şeklinde yaftalanması, terör örgütlerinin yol açtıkları maddî-manevî yıkımlar karşısında İslâm coğrafyasına karşı kalpleri öfkeyle dolan uluslararası kamuoyu, Batılı toplumlarda ‘İslâmofobi’ hastalığının dalga dalga yayılmasına yolaçan yanlış bilgilendirme operasyonları ve bu yanlış bilgilendirmeyi bilinçli bir şekilde yürütüp yönlendiren güç odakları” gibi bir dizi güncel konu başlığı ele alınacak.

Vali Tuna: İslâm’ın Evrensel Mesajları Dünyaya Yayılacak Zirve ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, İslam Coğrafyasından 50’yi aşkın seçkin düşünür, yazar, akademisyen ve devlet adamını ‘Peygamberler Şehri’ Şanlıurfa’da ağırlayacaklarını belirterek; “Şehrimiz, Hz. İbrahim’in yaşadığı şehir. Onun aziz hatırası ve birleştirici kişiliğinin gölgesinde, İslâm dininin evrensel mesajları olan “Barış, Adalet ve Özgürlük” anlayışını tüm dünyaya Şanlıurfa’dan ileteceğiz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez de Katılacak Zirvenin, İslâm Coğrafyasında bugün yaşanan sorunlara, bu coğrafyayı uzaktan okumaya, anlamaya, yorumlamaya çalışan Batılı gözlemcilerin yaptıkları değerlendirmelerden çok daha gerçekçi ve ciddi bilimsel açıklamalar getirmeyi hedeflediğini belirten Tuna, zirveye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katılacağını belirtti.

“İslâm coğrafyasının sahip olduğu yüksek bilgi ve bilgelik gücünün özü” olarak görülen İslam entelektüellerinin Şanlıurfa’da buluşacaklarını belirten Vali Tuna; “Onları, ülkemizde ve şehrimizde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birer konuğu olarak, mümkün olan en yüksek seviyede ağırlamak arzusundayız.” dedi.

22 Şub 2017 - 12:17 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.