İŞKUR Başvuruları Ne Zaman Başlayacak

Uzun bir zamandır belirsizliğini koruyan İŞKUR başvurularının ne zaman başlayacağı konusundaki belirsizlikler vatandaşların tepkisi ile karşılanıyor.

Ali kamay
Haber albümü için resme tıklayın

Uzun zamandır belirsizliğini koruyan İŞKUR Başvurularının yanında vatandaşlar kısa vadeli işte çalışmaktan şikâyetçiler. İŞKUR üzerinden 3-4 ay sadece çalışabildiklerini söyleyen vatandaşlar bu durumun değişmesi gerektiğini ve sürekli işlerine devam etmek istediklerini söyledi. Nüfusu bağlı olarak işsizlik oranlarında fazla olduğu Şanlıurfa’da bundan dolayı İŞKUR üzerinden işe giren çoğu vatandaşlar 3 veya 4 ay çalışmanın bir çözüm olmadığını ve kalıcı bir işsizliğin oluşmaması için İŞKUR’dan sürekli devamın şart olduğunu söyledi. Buna bağlı olaraktan yine birçok vatandaşın işe giremediğini ve işsizliğin yüksek olduğunu söyleyen vatandaşlar Ve birçok vatandaşlar mağdur olduklarını ve iş olmadığından dolayı ekmek parasını ya çöp toplayarak yâda hamallık yaparak güncük 20 30 liraya çalışmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Buna rağmen bir türlü başlamayan İŞKUR başvurularına vatandaşlar tepkili. Yeni gelen İŞKUR müdürünün buna el atmasını istiyorlar. Taşeron çalışanlarına kadro getirilmesi ile ilgili düzenlenmenin yapılmasının ardından farlı kurumlarda çalışan İŞKUR işçileri, 6-9 aylık kısa süreli işlerde çalışmak istemediklerini işlerinin devamlı olması için yetkililere çağrıda bulundular.

16 Oca 2018 - 13:47 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.