İnbaşı Mağaraları Keşfedilmeyi Bekliyor

Şanlıurfa'nın Fırat Nehri kıyısındaki Bozova ilçesinde yer alan İnbaşı mağaraları tarihi ve doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekliyor.

Şanlıurfa'nın Fırat Nehrikıyısındaki Bozova ilçesinde yer alan İnbaşımağaraları, tarihi ve doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekliyor.

Atatürk Barajı'nın güneybatısındaki YeniköyMahallesi civarında yer alan çok sayıda mağara ile kaya geçitleri ve Roma döneminde yapıldığı düşünülen su değirmeni, ziyaretçilerine tarihi ve doğal güzellikleri bir arada sunuyor.

İçerisinde kaynak suyu ile beslenen doğal bir havuzun da bulunduğu İnbaşı mağaraları, yaz aylarında yöre halkı tarafından serinlemek için tercih ediliyor.

Termometrelerin öğle saatlerinde 50 dereceyi gösterdiği bölgede vatandaşlar, kendilerini metrelerce yükseklikten havuzun "karpuz çatlatan" olarak adlandırılan soğuk suyuna bırakıyor. Kimileri de Fırat Nehri'nde yüzerek serinlemeye çalışıyor.

Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin yeterince bilinmediğini ama sahip olduğu varlıklarla turistlerin ilgisini çektiğini belirtti.

İnbaşı mağaralarının, gerekli çalışmaların yapılmasının ardından Şanlıurfa turizmine önemli katkılar sağlayacağına inandığını vurgulayan Çoban, "Hem yöre halkı hem de turizmciler olarak, bölgenin turizme kazandırılması için çalışma yapılmasını bekliyoruz. Bu sayede özellikle Atatürk Barajı ve Nemrut Dağı turlarına İnbaşı mağaraları da dahil edilebilir. Gerekli çalışmaların yapılmasının ardından bölgenin hem Bozova ilçemize hem de Şanlıurfa turizmine katkı sunacağına inanıyorum." diye konuştu.

Çoban, bölgenin 50 dereceye ulaşan sıcak yaz aylarında turistlere serin bir ortamda güzel vakit geçirme imkanı sunabileceğine dikkati çekerek, bunun da çevre düzenlemesi ve sosyal donatıların yapılmasıyla mümkün olabileceğini anlattı.

"Mağaradaki su buz gibi"

İnbaşı mağaralarının doğal havuzunda serinlemeye çalışan Hasari Yılmaz da bölgenin oldukça güzel olduğunu ancak yol olmadığı için birçok kişinin buraya gelmekten vazgeçtiğini anlattı.

Bölgede tarihi güzellikler de bulunduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Burası güzel bir yer. Turistler de geliyor ama yolu ve çevre düzenlemesi yapılmadığından insanlar sıkıntı yaşıyor. Eğer yolu ve çevresi düzelirse burası turizm cenneti olurdu. Bu anlamda yetkililerin çalışma yapmasını bekliyoruz." dedi.

Mahmut Sevim ise yazın serinlemek için mağaraya geldiklerini ifade ederek, "Son günlerde hava çok sıcak ama mağaradaki su buz gibi. İnsan uzun süre suda kalamıyor, gerçekten çok soğuk. Ayrıca suyun şifalı olduğuna inanılıyor, hem içiliyor hem de cilt hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor." ifadelerini kullandı.

27 Tem 2017 - 11:28 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.