İleriye Dair Çok Güçlü Sinyaller Veriyor

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi'nin ilk durağı Şanlıurfa Valiliği oldu. Burada

İleriye Dair Çok Güçlü Sinyaller Veriyor
Video için play'e tıklayın

Bugün saat 09.30’da Şanlıurfa’ya gelen Gümrük ve TicaretBakanıBülentTüfekçi burada bürokrat ve siyasilerle bir dizi temaslarda bulunacak. İlk durağı Şanlıurfa Valiliği olan Bakan Tüfekçiye eşlik edenler arasın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Milletvekili Halil Özcan, Milletvekili Mehmet Akyürek ve AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül eşlik etti.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi burada yaptığı açıklamada Şanlıurfa’nın tarım şehri olmasından ve sınıra komşu olmasından dolayı çok zengin bir potansiyele sahip olduğunu bu potansiyeli önümüzdeki 5 yıllık süeçte kat be kat arttıracağına inandığını söyledi.

‘Şanlıurfa 2002 yılına göre ihracatını yüzde 96 arttırmıştır’

Bakan Bülent Tüfekçi, “Bende bütün vekillerimize ve belediye başkanlarımıza ve valimize çok teşekkür ediyorum sıcak karşılamalarından dolayı. Şanlıurfa’mız medeniyetin başkentlerinde bir tanesi insanlık tarihinin iplerini içerisinde barındıran bir ilimizdir. İçeresinde barındırdığı potansiyel itibari ile geleceğin yıldız şehirlerinden bir tanesidir. Özellikle sınıra komşu olması, içinde çok verimli ve bereketli topraklara sahip olması ve buna dayanarak sanayileşme noktasında adımlarını sağlam atarak ileriye dair çok güçlü sinyal vermesi ihracatını 2002’ye göre çok arttırarak yüzde yüz 96 arttırarak büyük bir başarıya imza atmış bir ilimiz ve ben inanıyorum önümüzdeki 5 yılda bunu daha çok üst seviyelerine çıkartacaktır.” dedi.

‘Şanlıurfa’nın sorunlarını her zaman dile getireceğiz’

Bakanın konuşmaları ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren Şanlıurfa valisi Abdullah Erin, “Yine memleketimizin çok değerli siyasetçisi Gümrük ve Ticaret Bakanımı bugün Şanlıurfa’mıza teşrif ettiler. Bu ziyaretlerinden dolayı zat alilerine şükranlarımı teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Gümrük ve Ticaret Bakanımız, Tarım Bakanımızla beraber bugün gün boyu bir dizi temaslar da ve programlarda bulunacaklar. Gümrük ve Ticaret anlamında ilimizin ihtiyaç duyduğu sorunları dile getireceğiz. Sayın bakanımız her zaman oldu gibi dile getireceğimiz sorunların yine Şanlıurfa’nın yanında yer alacağından hiç şüphe duymuyorum ben bu vesile ile ilimize teşhirlerinde dolayı tekrar teşekkürlerimi iletiyor toplantıların verimli geçmesini diliyorum Şanlıurfa olarak her zaman emirlerinde olduğumuzu söylemek istiyorum.” Diye konuştu.

Urfalı Hemşerilerim her şeyin en iyisine laikler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi’nin Valilik ziyareti esnasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise “Urfalıların içi rahat olsun onlar her şeyin en iyisini hak ediyorlar” dedi.

HABER MERKEZİ

25 Kas 2017 - 10:29 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.